Coronavirus in Gooise Meren Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Er zijn in Gooise Meren 8 inwoners positief getest op corona. Daarvan zijn er 1 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op corona in Gooise Meren. Het aantal besmettingen met corona in Gooise Meren per 100.000 inwoners komt neer op 13.

Coronacijfers Gooise Meren vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 8
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 1
Doden door COVID-19 48
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 87% / 86%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In heel Nederland zijn tot nu toe 8.385.105 inwoners besmet met het corona virus. Hiervan zijn er 118.007 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Gooise Meren nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Gooise Meren

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Gooise Meren van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Gooise Meren
kaart van Gooise Meren - corona-teller.nl - Coronavirus Gooise Meren Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Gooise Meren
Ziekenhuisopnames Gooise Meren - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona in regio Noord Holland

Overzicht Steden en Dorpen in Gemeente Gooise Meren

Laatste Cijfers corona:

Hieronder vind u diverse data over coronavirus gemeld door het GGD. Deze zijn uitgebeeld in grafieken die van dag op dag de cijfers tonen. Sommige voorvallen worden pas een paar dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houd hier rekening mee. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

Aan GGD gemelde mensen besmet met corona

Deze grafiek toont het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Gooise Meren

Aantal besmettingen Gooise Meren grafiek Coronavirus Gooise Meren Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal coronabesmettingen in Gooise Meren ligt hoger, aangezien niet iedereen getest wordt.

Coronavirus (covid-19) patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal corona (covid-19) patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Gooise Meren

Ziekenhuis opnames Gooise Meren Corona cijfers rivm en GGD Gooise Meren
Het daadwerkelijke aantal besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Gooise Meren in enkele gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

grafiek aantal doden corona virus Gooise Meren
Het daadwerkelijke aantal doden in Gooise Meren door corona virus ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen worden getest op corona.

Coronavirus (covid-19) in riolering Gooise Meren

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Gooise Meren is 524. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Gooise Meren van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Gooise Meren, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Gooise Meren.

Corona afvalwater Gooise Meren rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronavirus laatste nieuws van heel de wereld. Hierop vind u de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over corona (covid-19)

Vragen over corona Gooise Meren

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er in Gooise Meren

Vandaag zijn 8 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de coronavirus-kaar kun je precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in Gooise Meren. Klik hier voor corona kaart van gemeente Gooise Meren

Waar kan ik me laten testen op corona in de regio Gooise Meren?

GGD Gooise Meren heeft meerdere testlocaties in de regio Gooise Meren, hier kun je gratis testen met klachten. Testen voor vakantie gemeente Gooise Meren? Vanaf oktober 2021 kost testen voor je reis geld. Hiervoor verwijzen we je naar PCR coronatest Gooise Meren, dit is een pagina met alle teststraten in Gooise Meren geschikt voor reizen.

Actuele corona maatregelen omgeving Gooise Meren

Aantal Corona virus besmettingen gooise-meren COVID 19

Bekijk de wallen Gooise Meren openingstijden en specefieke coronavragen als die is ook in Gooise Meren nu aan meer regels gebonden, rivm auto regels corona, uitgaan corona. De basisregels in Gooise Meren blijven belangrijk:

  • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Geen handen schudden
  • Blijf binnen huis; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
  • Kom je toch buiten? Behoud dan minimaal 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van elkaar
  • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, verhoging tot 38 graden C, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

Meer statistieken COVID-19 in de buurt

Data Bronnen voor corona

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie