Coronavirus in Alblasserdam Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Alblasserdam 0 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met corona (covid-19) in Alblasserdam. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Alblasserdam per 100.000 inwoners komt neer op 0.

Coronacijfers Alblasserdam vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 0
Ziekenhuisopnames 0
Doden 31
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 75% / 74%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In heel Nederland zijn tot nu toe 8.385.105 inwoners besmet met het corona virus. Hiervan zijn er 118.007 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Alblasserdam nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Alblasserdam

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Alblasserdam van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Alblasserdam
kaart van Alblasserdam - corona-teller.nl - Coronavirus Alblasserdam Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Alblasserdam
Ziekenhuisopnames Alblasserdam - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Coronavirus in regio Zuid Holland

Welke Steden en Dorpen zijn er Gemeente Alblasserdam?

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere data over coronavirus gemeld door het GGD. Deze zijn weergegeven in diagrammen die per dag de aantallen tonen. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) krijgt in sommige voorvallen een paar dagen later melding wees hier bewust van. Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden gecorrigeerd.

Aan GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal corona virus gevallen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Alblasserdam

Aantal besmettingen Alblasserdam grafiek Coronavirus Alblasserdam Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal coronavirus besmettingen in Alblasserdam ligt hoger, aangezien niet iedereen getest wordt.

Corona patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal corona virus patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Alblasserdam

Ziekenhuis opnames Alblasserdam Corona cijfers rivm en GGD Alblasserdam
Het daadwerkelijke aantal coronavirus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Alblasserdam in sommige gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Onderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden een paar dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona virus gemeente Alblasserdam
Het werkelijke aantal doden in Alblasserdam door corona (covid-19) ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

In het violet het aantal overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Let op werkelijke data kan afwijken, aangezien niet alle overledenen worden getest.

Corona in rioolwater Alblasserdam

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Alblasserdam is 779. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Alblasserdam van één week te delen door het aantal water testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Alblasserdam, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Alblasserdam.

Corona afvalwater Alblasserdam rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Corona cijfers internationaal. Hierop leest u de internationale cijfers en nieuws over coronavirus (covid-19)

Vragen over COVID-19 in Alblasserdam

Er zijn in Alblasserdam enorm veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in in Alblasserdam

Vandaag zijn 0 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de coronavirus-teller bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in Alblasserdam. Klik hier voor gemeente Alblasserdam

Waar kan ik me laten testen op corona in Alblasserdam?

GGD Alblasserdam heeft meerdere testlocaties in de buurt van Alblasserdam, hier kun je gratis testen met klachten. Corona testen voor vakantie omgeving Alblasserdam? Vanaf 1 oktober is testen voor je reis op eigen kosten. We verwijzen je naar PCR test Alblasserdam, dit is een overzicht met alle commerciële testlocaties in Alblasserdam met reisdocument.

Nieuwe maatregelen tegen het coronavirus regio Alblasserdam

Aantal Corona besmettingen regio alblasserdam COVID 19

Zoek op sportscholen open corona en verschillen specefieke coronamaatregelen als corona drank, maatregelen corona tot wanneer. NatuurlijkAlblasserdam blijven de basisregels in Alblasserdam van kracht:

  • Hoest en nies alleen in de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Schud geen handen
  • Blijf binnen huis en werk vanuit huis
  • Ga je naar buiten? Houd dan minimaal 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere personen
  • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

Het laatste nieuws over coronavirus in de buurt

Bronnen voor coronavirus

Onze bronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie