Coronavirus in Achtkarspelen Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Er zijn in Achtkarspelen 0 inwoners positief getest op besmetting met het coronavirus. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus (covid-19) in Achtkarspelen. Het aantal besmettingen met corona in Achtkarspelen per honderdduizend mensen komt neer op 0.

Coronacijfers Achtkarspelen vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 0
Ziekenhuisopnames 0
Doden met COVID 41
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 78% / 77%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn tot nu toe 8.385.105 mensen besmet met het coronavirus. Hiervan zijn er 118.007 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Achtkarspelen nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Achtkarspelen

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Achtkarspelen van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Achtkarspelen
kaart van Achtkarspelen - corona-teller.nl - Coronavirus Achtkarspelen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Achtkarspelen
Ziekenhuisopnames Achtkarspelen - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Besmettingen met Corona in regio Friesland

Gemeente Achtkarspelen: Alle Steden en Dorpen

Laatste cijfers COVID-19:

Hieronder vind u verschillende gegevens over corona gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn uitgebeeld in grafieken die van dag op dag de aantallen tonen. Houd er rekening mee dat enige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

Aan GGD gemelde besmettingen met covid-19

Deze grafiek toont het aantal corona virus patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Achtkarspelen

Aantal besmettingen Achtkarspelen grafiek Coronavirus Achtkarspelen Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met corona in Achtkarspelen ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op corona.

Corona (covid-19) patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal corona virus patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Achtkarspelen

Ziekenhuis opnames Achtkarspelen Corona cijfers rivm en GGD Achtkarspelen
Het werkelijke aantal coronabesmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Achtkarspelen in enkele gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

aantal doden corona regio Achtkarspelen
Het werkelijke aantal doden in Achtkarspelen door coronavirus (covid-19) ligt hoger, aangezien niet alle overledenen worden getest.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden corona geslacht en leeftijd
Let op werkelijke data kan afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Coronavirus (covid-19) in Riool Achtkarspelen

Het aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Achtkarspelen is 265. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Achtkarspelen van één week te delen door het aantal metingen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Achtkarspelen, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Achtkarspelen.

Corona afvalwater Achtkarspelen rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronavirus cijfers per land. Op deze link vind u de wereldwijde cijfers en nieuws over coronavirus (covid-19)

Vragen over COVID-19 Achtkarspelen

Er zijn in Achtkarspelen enorm veel vragen over het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in in Achtkarspelen

Vandaag zijn 0 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de (COVID-19) corona-teller bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met corona in Achtkarspelen. Klik hier voor corona (COVID-19) kaart van regio Achtkarspelen

Waar kan ik me laten testen op het corona virus in regio Achtkarspelen?

GGD Achtkarspelen heeft meerdere teststraten in de buurt van Achtkarspelen, hier kun je gratis testen op covid met klachten. Wil je testen voor vakantie gemeente Achtkarspelen? Vanaf 1 oktober 2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. We verwijzen je naar PCR coronatest Achtkarspelen, dit is een overzicht met alle teststraten in Achtkarspelen geschikt voor reizen naar het buitenland.

Nieuwe coronavirus-maatregelen Achtkarspelen

Aantal Corona virus besmettingen achtkarspelen COVID 19

Zoek op corona regels en coronaregels zoals: tot wanneer corona maatregelen, nu nieuws.nl, wanneer gaan de bioscopen weer open 2021. De basisregels in Achtkarspelen blijven nuttig tegen verspreiding van het virus:

  • Hoesten en niezen enkel in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Schud geen handen
  • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk vanuit huis als dat kan
  • Kom je toch buiten? Behoud dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
  • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden binnen!

Meer statistieken coronavirus in de buurt

Bronnen voor coronavirus

De bronnen die gebruikt zijn voor dit bericht kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie