Coronavirus in Leeuwarden Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Leeuwarden 7 inwoners positief getest op corona. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met corona in Leeuwarden. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Leeuwarden per honderdduizend inwoners komt neer op 5.

Coronacijfers Leeuwarden vandaag, 28 mei

Corona besmettingen* 7
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Doden 102
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 82% / 80%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In heel Nederland zijn tot nu toe 8.081.987 besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 109.807 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 29 mei geeft het RIVM Leeuwarden nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Leeuwarden

Kaarten van Coronadashboard Leeuwarden van de Rijksoverheid met daarop weergegeven aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Leeuwarden
kaart van Leeuwarden - corona-teller.nl - Coronavirus Leeuwarden Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Leeuwarden
Ziekenhuisopnames Leeuwarden - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Friesland

Gemeente Leeuwarden: Overzicht Plaatsen

Laatste cijfers covid-19 virus besmettingen:

Onderstaand vind u verschillende statistieken over coronavirus gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn gevisualiseerd in grafieken die per dag de aantallen tonen. Wees je er bewust van dat sommige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan het GGD. Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

Bij GGD gemelde coronabesmettingen

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Leeuwarden

Aantal besmettingen Leeuwarden grafiek Coronavirus Leeuwarden Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal coronabesmettingen in Leeuwarden ligt hoger, aangezien niet wordt getest.

Coronavirus (covid-19) patiënten in ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal mensen in het ziekenhuis opgenomen voor corona virus.

Grafiek ziekenhuis opnames Leeuwarden

Ziekenhuis opnames Leeuwarden Corona cijfers rivm en GGD Leeuwarden
Het werkelijke aantal besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Leeuwarden niet altijd op de hoogte is van een opname in het ziekenhuis als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Hieronderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus (covid-19) overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

aantal doden corona (covid-19) regio Leeuwarden
Het daadwerkelijke aantal doden in Leeuwarden door coronavirus ligt hoger, aangezien niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona (covid-19) leeftijd en geslacht
Let op werkelijke gegevens kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen worden getest op corona.

Corona in Riool Leeuwarden

Het aantal gemeten corona deeltjes in Leeuwarden is 232. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Leeuwarden van één week te delen door het aantal metingen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Leeuwarden, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Leeuwarden.

Corona afvalwater Leeuwarden rivm
Wij hebben ook een kaart van Besmettingen met Corona laatste nieuws internationaal. Op deze webpagina lees je de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over corona virus

Vragen over coronavirus in Leeuwarden

Er zijn nog erg veel vragen over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Leeuwarden

Vandaag zijn 7 positief getesten personen in Staphorst (28 mei). Op de (COVID-19) corona-teller bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Leeuwarden. Bekijk coronavirus kaart regio Leeuwarden

Hoe kan ik me laten testen op corona in Leeuwarden?

Voor een sneltest met klachten in Leeuwarden kun je gratis naar de testlocaties van de GGD Leeuwarden. Testen voor je reis? Vanaf 1 oktober 2021 gaat dit niet meer gratis via testenvoorjereis.nl, vind op PCR test Leeuwarden waar je kunt covidtesten voor je reis in Leeuwarden.

Nieuwe corona-maatregelen regio Leeuwarden

Aantal Corona virus besmettingen leeuwarden COVID 19

Lees wat te doen in Leeuwarden tijdens corona en specefieke vragen als: regels Leeuwarden corona, horeca maatregelen, nachtclubs corona. NatuurlijkLeeuwarden blijven de basisregels in Leeuwarden buitengewoon effectief tegen verspreiding van corona:

  • Schud geen handen
  • Hoesten en niezen doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf binnen; werk uit huis
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 1,5m afstand van anderen
  • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden thuis!

Meer statistieken coronavirus in de omgeving

Bronnen voor COVID-19

Gebruikte bronnen vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie