Coronavirus in Waadhoeke Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Er zijn in Waadhoeke 1 mensen positief getest op corona. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus in Waadhoeke. Het aantal besmettingen met corona in Waadhoeke per 100.000 mensen komt neer op 2.

Coronacijfers Waadhoeke vandaag, 27 mei

Coronavirus besmettingen* 1
Ziekenhuisopnames 0
Doden met COVID 48
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 84% / 83%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

Totaal zijn er in Nederland 8.080.027 inwoners besmet met het coronavirus. Hiervan zijn er 109.763 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 28 mei geeft het RIVM Waadhoeke nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Waadhoeke

Kaarten van Coronadashboard Waadhoeke van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Waadhoeke
kaart van Waadhoeke - corona-teller.nl - Coronavirus Waadhoeke Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Waadhoeke
Ziekenhuisopnames Waadhoeke - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen in Provincie Friesland

Overzicht Steden en Dorpen in Gemeente Waadhoeke

Cijfers corona:

Hieronder vind u diverse data over coronavirus (covid-19) gemeld door het GGD. Deze cijfers zijn gevisualiseerd in grafieken die van dag op dag de aantallen tonen. Wees je er bewust van dat sommige gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Aan GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze diagram toont het aantal corona virus patiënten gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Waadhoeke

Aantal besmettingen Waadhoeke grafiek Coronavirus Waadhoeke Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met covid-19 in Waadhoeke ligt hoger, aangezien niet wordt getest op corona.

Coronavirus patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis voor corona (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Waadhoeke

Ziekenhuis opnames Waadhoeke Corona cijfers rivm en GGD Waadhoeke
Het werkelijke aantal besmettingen met covid-19 in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Waadhoeke niet altijd op de hoogte is van een opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Hieronderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden een paar dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

grafiek aantal doden coronavirus regio Waadhoeke
Het daadwerkelijke aantal doden in Waadhoeke door coronavirus (covid-19) ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona (covid-19)

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden corona (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke data kan afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Corona virus in rioolwater Waadhoeke

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Waadhoeke is 211. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Waadhoeke van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waadhoeke, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Waadhoeke.

Corona afvalwater Waadhoeke rivm
Wij hebben ook een kaart van Coronavirus Nieuws per land. Op deze link leest u de wereldwijde cijfers en nieuws over corona virus

Vragen over COVID-19 Waadhoeke

Er zijn in Waadhoeke enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in Waadhoeke

Vandaag zijn 1 positief getesten personen in Staphorst (27 mei). Op onze coronavirus-kaar bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus Waadhoeke. Bekijk corona kaart regio Waadhoeke

Waar kan ik me laten testen in de regio Waadhoeke?

Voor een test met klachten in Waadhoeke kun je gratis naar de sneltestlocaties van de GGD Waadhoeke. Ga je naar het buitenland en moet je testen? Vanaf 1-10-2021 bestaat bestaat reistesten met testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR corona-test Waadhoeke waar je kunt sneltesten voor je reis in Waadhoeke.

Huidige coronavirus-maatregelen in Waadhoeke

Aantal Corona virus besmettingen regio waadhoeke COVID 19

Ga naar samenvatting persconferentie 24 juni en verschillen specefieke coronaregels waaronder corona risiconiveau, regels na 1 juni, corona richtlijnen 1 juni. NatuurlijkWaadhoeke blijven de basisregels in Waadhoeke van kracht:

  • Schud geen handen
  • Hoest en nies alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk thuis
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Kom je toch buiten? Houd dan meer dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
  • Ben je ziek blijf ten alle tijden binnen!

De laatste COVID-19 cijfers uit de buurt

Bronnen voor corona

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie