Coronavirus in Terschelling Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Terschelling 0 inwoners positief getest op corona. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op corona in Terschelling. Het aantal besmettingen met corona in Terschelling per 100.000 inwoners komt neer op 0.

Coronacijfers Terschelling vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 0
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Overledenen 2
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 91% / 90%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

Totaal zijn er in Nederland 8.385.105 Besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 118.007 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Terschelling nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Terschelling

Kaarten van Coronavirusdashboard Terschelling van de Rijksoverheid met het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Terschelling
kaart van Terschelling - corona-teller.nl - Coronavirus Terschelling Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Terschelling
Ziekenhuisopnames Terschelling - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen in regio Friesland

Overzicht Steden en Dorpen in de Gemeente Terschelling

Cijfers coronavirus aantal besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere gegevens over corona gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze zijn weergegeven in grafieken die van dag op dag de aantallen tonen. Wees je er bewust van dat enige voorvallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

Bij GGD gemelde besmettingen met corona

Deze diagram toont het aantal corona besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Terschelling

Aantal besmettingen Terschelling grafiek Coronavirus Terschelling Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in Terschelling ligt hoger, omdat niet wordt getest op corona.

Coronavirus (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal corona (covid-19) patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Terschelling

Ziekenhuis opnames Terschelling Corona cijfers rivm en GGD Terschelling
Het werkelijke aantal corona virus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Terschelling in sommige gevallen niet op de hoogte is van een opname in het ziekenhuis wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden een paar dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

grafiek aantal doden corona virus regio Terschelling
Het daadwerkelijke aantal doden in Terschelling door corona (covid-19) ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden corona geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Corona (covid-19) in Riool Terschelling

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Terschelling is 1.614. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Terschelling van één week te delen door het aantal coronatesten. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Terschelling, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Terschelling.

Corona afvalwater Terschelling rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen cijfers en nieuws internationaal. Op deze pagina vind u de wereldwijde cijfers en nieuws over coronavirus

Vragen over coronavirus in Terschelling

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in in Terschelling

Vandaag zijn 0 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de coronavirus-dashboard bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Terschelling. Bekijk coronavirus kaart gemeente Terschelling

Waar kan ik me voor een test aanmelden in Terschelling?

GGD Terschelling heeft meerdere teststraten in de regio Terschelling waar je gratis kunt testen op covid met klachten. Wil je testen voor vakantie omgeving Terschelling? Vanaf 1-10-2021 kost testen voor je reis geld. Hiervoor verwijzen we je naar PCR test Terschelling, dit is een pagina met alle testlocaties in Terschelling geschikt voor reizen.

Coronamaatregelen regio Terschelling

Aantal Corona virus besmettingen terschelling COVID 19

Lees corona nieuwe en specefieke vragen zoals: avondklok wanneer, handhaving avondklok, persconferentie 22 maart. NatuurlijkTerschelling blijven de basisregels in Terschelling belangrijk:

  • Niezen en hoest in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Schud geen handen
  • Blijf zoveel mogelijk binnen huis; werk thuis als dat kan
  • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
  • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

De laatste Coronavirus cijfers uit de buurt

Bronnen voor corona

Gebruikte bronnen vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie