Coronavirus in Noardeast-Fryslân Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Noardeast-Fryslân 1 inwoners positief getest op corona. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op corona in Noardeast-Fryslân. Het aantal besmettingen met corona in Noardeast-Fryslân per 100.000 mensen komt neer op 2.

Coronacijfers Noardeast-Fryslân vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 1
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Overledenen met COVID 60
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 81% / 79%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn tot nu toe 8.385.105 inwoners besmet met corona. Hiervan zijn er 118.007 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Noardeast-Fryslân nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Noardeast-Fryslân

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Noardeast-Fryslân van de Rijksoverheid met daarop het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Noardeast-Fryslân
kaart van Noardeast-Fryslân - corona-teller.nl - Coronavirus Noardeast-Fryslân Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Noardeast-Fryslân
Ziekenhuisopnames Noardeast-Fryslân - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Coronavirus Friesland

Welke Plaatsen zijn er Gemeente Noardeast-Fryslân?

Cijfers corona virus aantal besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere cijfers over coronavirus gemeld door het GGD. Deze zijn uitgebeeld in grafieken die per dag de cijfers tonen. Enkele voorvallen worden pas enkele dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) wees hier bewust van. Dit wordt achteraf gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

Aan het GGD gemelde besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Noardeast-Fryslân

Aantal besmettingen Noardeast-Fryslân grafiek Coronavirus Noardeast-Fryslân Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met covid-19 in Noardeast-Fryslân ligt hoger, aangezien niet wordt getest.

Corona (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal mensen in het ziekenhuis opgenomen voor corona (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Noardeast-Fryslân

Ziekenhuis opnames Noardeast-Fryslân Corona cijfers rivm en GGD Noardeast-Fryslân
Het feitelijke aantal mensen besmet met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Noardeast-Fryslân in sommige gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Hieronderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona regio Noardeast-Fryslân
Het daadwerkelijke aantal doden in Noardeast-Fryslân door corona virus ligt hoger, aangezien niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen worden getest op het virus.

Corona (covid-19) in rioolwater Noardeast-Fryslân

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Noardeast-Fryslân is 113. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Noardeast-Fryslân van één week te delen door het aantal water metingen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Noardeast-Fryslân, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Noardeast-Fryslân.

Corona afvalwater Noardeast-Fryslân rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Corona cijfers en nieuws internationaal. Op deze webpagina leest u de internationale coronavirus cijfers

Vragen over corona in Noardeast-Fryslân

Er zijn in Noardeast-Fryslân enorm veel vragen over het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in regio Noardeast-Fryslân

Vandaag zijn 1 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op onze corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Noardeast-Fryslân. Klik hier voor coronavirus kaart van gemeente Noardeast-Fryslân

Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Noardeast-Fryslân?

GGD Noardeast-Fryslân heeft een testlocatie in de regio Noardeast-Fryslân waar je gratis kunt testen met klachten. Corona testen voor vakantie in Noardeast-Fryslân? Vanaf 1 oktober kost testen voor je reis geld. Hiervoor verwijzen we je naar PCR corona-test Noardeast-Fryslân, dit is een overzicht met alle commerciële testlocaties in Noardeast-Fryslân met reisdocument.

Huidige corona maatregelen in Noardeast-Fryslân

Aantal Corona virus besmettingen regio noardeast-fryslan COVID 19

Zoek op horeca open corona en vragen waaronder rivm corona auto, wanneer gaan de mondkapjes weg, wanneer hotels weer open. De basisregels in Noardeast-Fryslân blijven belangrijk:

  • Schud geen handen
  • Hoest en nies alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf binnen huis; werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Moet je toch buiten komen? Houd dan 1,5m afstand van andere mensen
  • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

De laatste Corona cijfers uit de omgeving

Bronnen voor coronavirus

Gebruikte bronnen vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie