Door corona is er een lockdown, hoe besteden mensen hun tijd tot 19 januari?

Sinds een aantal maanden kiezen steeds meer mensen ervoor om erg veel thuis te blijven. Echter, sinds 14 december is er een strenge lockdown afgekondigd in Nederland. De kans is groot dat dit ervoor gaat zorgen dat het coronavirus verslagen gaat worden. Op dit moment zijn er erg veel mensen die balen van de verschillende maatregelen rondom het coronavirus. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende aspecten in het menselijke leven die stil zijn komen te staan. Een groot deel van de mensen vraagt zich af hoe andere mensen zich kunnen vermaken tijdens de lockdown. De lockdown duurt minstens vijf weken dus de kans op een eventuele verveling is erg groot. 

corona

Hoe besteden mensen de kerst?

Een groot deel van de mensen in Nederland vindt het erg lastig om de feestdagen door te brengen. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende maatregelen die sinds 14 december van kracht zijn. De kans bestaat dat een groot deel van de maatregelen in Nederland over een aantal weken nog steeds van kracht zijn. Daarnaast is het zelfs mogelijk dat de maatregelen verlengd gaan worden als het aantal cijfers rondom de corona crisis nog niet zijn verbeterd. Een groot deel van de mensen in Nederland is alleen tijdens de kerstdagen. Helaas zal dit bij erg veel mensen voor verdriet zorgen.

Een feest tijdens de jaarwisseling, kan dit?

Voor erg veel jongeren is het een erg lastige tijd. Een groot deel van hen is zich op dit moment nog niet helemaal bewust van de verschillende eigenschappen van het coronavirus. Helaas is het coronavirus erg besmettelijk. Hierom is het ook voor jongeren niet verantwoordt om een feest te geven tijdens de jaarwisseling. Volgens de Nederlandse Overheid is het wel mogelijk om via een livestream een aantal shows te volgen. Er komen een aantal bekende Nederlandse artiesten optreden en dit wordt live uitgezonden voor de Nederlandse jongeren. 

Gevaar voor ouderen

De meeste ouderen in Nederland zijn het er op dit moment over eens dat zij een groot gevaar lopen. Hierom kiezen erg veel ouderen ervoor om de jaarwisseling alleen door te brengen. Ook kiezen de meeste ouderen in Nederland ervoor om de kerstdagen alleen door te brengen. De kans op een eventuele besmetting is immers ontzettend groot. Wel is het van belang dat iedereen er rekening mee houdt dat ouderen erg eenzaam zullen zijn tijdens de feestdagen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie