Coronavirus in Meerssen Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Er zijn in Meerssen 1 inwoners positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus in Meerssen. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Meerssen per honderdduizend mensen komt neer op 5.

Coronacijfers Meerssen vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 1
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Overledenen 45
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 89% / 88%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 inwoners besmet met corona. Hiervan zijn er 118.007 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan het corona virus. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Meerssen nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Meerssen

Kaarten van Coronavirusdashboard Meerssen van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Meerssen
kaart van Meerssen - corona-teller.nl - Coronavirus Meerssen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Meerssen
Ziekenhuisopnames Meerssen - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Limburg

Steden en Dorpen in Gemeente Meerssen

Laatste Cijfers corona:

Onderstaand vind u diverse cijfers over coronavirus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze zijn gevisualiseerd in grafieken die per dag de gegevens tonen. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) krijgt in enkele gevallen een paar dagen later melding wees hier bewust van. Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

Aan het GGD gemelde besmettingen met corona

Deze grafiek toont het aantal corona patiënten gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Meerssen

Aantal besmettingen Meerssen grafiek Coronavirus Meerssen Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal corona virus besmettingen in Meerssen ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona (covid-19) patiënten in het ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Meerssen

Ziekenhuis opnames Meerssen Corona cijfers rivm en GGD Meerssen
Het werkelijke aantal coronavirus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Meerssen soms niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Hieronderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden coronavirus (covid-19) regio Meerssen
Het werkelijke aantal doden in Meerssen door coronavirus ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona (covid-19)

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona geslacht en leeftijd
Let op daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen getest worden op het virus.

Coronavirus in Riool Meerssen

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Meerssen is 539. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Meerssen van één week te delen door het aantal metingen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Meerssen, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Meerssen.

Corona afvalwater Meerssen rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona cijfers en nieuws internationaal. Op dit webadres lees je de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over coronavirus

Vragen over corona in Meerssen

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er regio Meerssen

Vandaag zijn 1 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de (COVID-19) corona-dashboard kun je precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in Meerssen. Bekijk COVID-19 kaart regio Meerssen

Waar kan ik me laten testen op het corona virus in de regio Meerssen?

Voor een sneltest met klachten in Meerssen kun je gratis naar coronatestlocaties van de GGD Meerssen. Ga je naar het buitenland en moet je testen? Vanaf 1 oktober 2021 bestaat de gratis covidtest via testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR corona-test Meerssen waar je kunt testen voor je reis in Meerssen.

Actuele maatregelen tegen corona in Meerssen

Aantal Corona besmettingen in meerssen COVID 19

Ga naar wanneer weer uitgaan en specefieke regels als mondkapje 19, hoeveel gasten mag je ontvangen, wanneer gaat de horeca weer open. NatuurlijkMeerssen blijven de basisregels in Meerssen zeer nuttig tegen verspreiding van corona:

  • Hoesten en niezen alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Geen handen schudden
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis als dit mogelijk is
  • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 150 cm (twee armlengtes) afstand van andere mensen
  • Heb je last van loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C? Blijf thuis!

Het laatste nieuws over corona in de omgeving

Data Bronnen voor corona

De bronnen die gebruikt zijn voor deze pagina vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie