Meierijstad Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Op het moment van publiceren zijn er in Meierijstad 80.0 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus (covid-19) in Meierijstad. Het aantal besmettingen met corona in Meierijstad per honderdduizend inwoners komt neer op 98.0.

Coronacijfers Meierijstad vandaag, 08 december

covid-19 besmettingen* 80.0
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Overledenen door COVID-19 177
Corona vaccinatiegraad(eerste/volledig) 90% / 89%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn er totaal 2365409 Besmettingen met corona. Hiervan zijn er 81473 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 09 december geeft het RIVM Meierijstad nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Meierijstad

Kaarten van Coronadashboard Meierijstad van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Meierijstad
kaart van Meierijstad - corona-teller.nl - Coronavirus Meierijstad Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Meierijstad
Ziekenhuisopnames Meierijstad - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronavirus Noord Brabant

Alle Steden en Dorpen Gemeente Meierijstad

Laatste cijfers corona:

Hieronder vind u diverse cijfers over corona virus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze zijn gevisualiseerd in diagrammen die per dag de cijfers tonen. Wees je er bewust van dat enige gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

Bij GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze diagram toont het aantal corona patiënten gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Meierijstad

Aantal besmettingen Meierijstad grafiek Coronavirus Meierijstad Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal coronavirus besmettingen in Meierijstad ligt hoger, aangezien niet wordt getest.

Coronavirus patiënten in ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis voor corona (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Meierijstad

Ziekenhuis opnames Meierijstad Corona cijfers rivm en GGD Meierijstad
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Meierijstad niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een opname in het ziekenhuis als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona virus per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

aantal doden corona (covid-19) gemeente Meierijstad
Het daadwerkelijke aantal doden in Meierijstad door corona virus ligt hoger, omdat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona geslacht en leeftijd
Let op werkelijke gegevens kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Corona virus in rioolwater Meierijstad

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Meierijstad is 556. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Meierijstad van één week te delen door het aantal water testen. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Meierijstad, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Meierijstad.

Corona afvalwater Meierijstad rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronavirus Nieuws van heel de wereld. Op deze pagina leest u de internationale het laatste nieuws en cijfers over coronavirus

Vragen over corona in Meierijstad

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in regio Meierijstad

Vandaag zijn 80.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op onze corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in Meierijstad. Klik hier voor corona kaart van gemeente Meierijstad

Waar kan ik me voor een corona test aanmelden in Meierijstad?

GGD Meierijstad heeft meerdere teststraten in de regio Meierijstad waar je gratis kunt coronatesten met klachten. Wil je testen voor vakantie omgeving Meierijstad? Vanaf 1 oktober 2021 kost testen voor je reis geld. Hiervoor verwijzen we je naar PCR test Meierijstad, dit is een overzicht met alle commerciële testlocaties in Meierijstad geschikt voor reizen naar het buitenland.

Corona maatregelen Meierijstad

Aantal Corona besmettingen meierijstad COVID 19

Ga naar maatregelen corona nederland en maatregelen zoals regels restaurant corona, weer Meierijstad weekend. NatuurlijkMeierijstad blijven de basisregels in Meierijstad van kracht:

  • Schud geen handen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis als dit mogelijk is
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Ga je naar buiten? Behoud dan minimaal 1,5m (twee armlengtes) afstand van anderen
  • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

Meer statistieken COVID-19 in de buurt

Bronnen voor coronavirus

De bronnen die gebruikt zijn voor deze pagina kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie