Capelle aan den IJssel Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Vandaag zijn er in Capelle aan den IJssel 59.0 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 1 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op corona (covid-19) in Capelle aan den IJssel. Het aantal besmettingen met corona in Capelle aan den IJssel per honderdduizend mensen komt neer op 87.6.

Coronacijfers Capelle aan den IJssel vandaag, 08 december

Corona besmettingen* 59.0
Ziekenhuisopnames 1
Overledenen 154
Corona vaccinatiegraad(eerste/volledig) 78% / 77%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn tot nu toe 2365409 mensen besmet met het corona virus. Hiervan zijn er 81473 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 09 december geeft het RIVM Capelle aan den IJssel nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Capelle aan den IJssel

Kaarten uit het Coronadashboard Capelle aan den IJssel van de Rijksoverheid met daarop weergegeven aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Capelle aan den IJssel
kaart van Capelle aan den IJssel - corona-teller.nl - Coronavirus Capelle aan den IJssel Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Capelle aan den IJssel
Ziekenhuisopnames Capelle aan den IJssel - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Zuid Holland

Welke Plaatsen zijn er in Gemeente Capelle aan den IJssel?

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere data over corona gemeld door het GGD. Deze zijn uitgebeeld in grafieken die van dag op dag de gegevens tonen. Houd er rekening mee dat sommige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan het GGD. Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

Aan het GGD gemelde besmettingen met covid-19

Deze diagram toont het aantal corona (covid-19) gevallen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Capelle aan den IJssel

Aantal besmettingen Capelle aan den IJssel grafiek Coronavirus Capelle aan den IJssel Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Capelle aan den IJssel ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op corona.

Corona virus patiënten in het ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Capelle aan den IJssel

Ziekenhuis opnames Capelle aan den IJssel Corona cijfers rivm en GGD Capelle aan den IJssel
Het daadwerkelijke aantal besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Capelle aan den IJssel in sommige gevallen niet op de hoogte is van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Onderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

aantal doden coronavirus (covid-19) regio Capelle aan den IJssel
Het werkelijke aantal doden in Capelle aan den IJssel door corona (covid-19) ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona (covid-19) leeftijd en geslacht
Let op daadwerkelijke data kan afwijken, omdat niet alle overledenen getest worden op corona.

Corona in Riool Capelle aan den IJssel

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Capelle aan den IJssel is 916. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Capelle aan den IJssel van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Capelle aan den IJssel, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Capelle aan den IJssel.

Corona afvalwater Capelle aan den IJssel rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronabesmettingen Nieuws internationaal. Op deze link leest u de internationale corona cijfers

Vragen over COVID-19 Capelle aan den IJssel

Er zijn in Capelle aan den IJssel enorm veel vragen over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in in Capelle aan den IJssel

Vandaag zijn 59.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op onze corona-kaar kun je precies zien hoeveel besmettingen er zijn met coronavirus in Capelle aan den IJssel. Klik hier voor gemeente Capelle aan den IJssel

Hoe kan ik me voor een test aanmelden in regio Capelle aan den IJssel?

GGD Capelle aan den IJssel heeft een testlocatie in de buurt van Capelle aan den IJssel, hier kun je gratis testen met klachten. Wil je testen voor vakantie in Capelle aan den IJssel? Vanaf 1 oktober 2021 kost testen voor je reis geld. We verwijzen je naar PCR coronatest Capelle aan den IJssel, dit is een kaart met alle commerciële testlocaties in Capelle aan den IJssel met reisdocument.

Actuele maatregelen tegen COVID-19 in Capelle aan den IJssel

Aantal Coronavirus besmettingen in capelle-aan-den-ijssel COVID 19

Ga naar corona lockdown nederland en specefieke regels waaronder: 4000 euro regeling corona, detailhandel dicht corona. De basisregels in Capelle aan den IJssel blijven effectief tegen verspreiding van corona:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoesten doe je enkel in de elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis als dit mogelijk is
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Moet je toch buiten komen? Houd dan minimaal 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere personen
  • Blijf helemaal thuis als je één van de volgende klachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

De laatste Corona nieuws berichten uit de omgeving

Bronnen voor corona

Gebruikte bronnen kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie