Coronavirus in Capelle aan den IJssel Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Capelle aan den IJssel 4 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 1 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus (covid-19) in Capelle aan den IJssel. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Capelle aan den IJssel per 100.000 inwoners komt neer op 6.

Coronacijfers Capelle aan den IJssel vandaag, 31 augustus

Corona besmettingen* 4
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 1
Overledenen 166
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 78% / 77%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn tot nu toe 8.385.105 besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 118.007 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan covid-19. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 01 september geeft het RIVM Capelle aan den IJssel nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Capelle aan den IJssel

Kaarten van Coronadashboard Capelle aan den IJssel van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Capelle aan den IJssel
kaart van Capelle aan den IJssel - corona-teller.nl - Coronavirus Capelle aan den IJssel Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Capelle aan den IJssel
Ziekenhuisopnames Capelle aan den IJssel - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Zuid Holland

Overzicht Plaatsen Gemeente Capelle aan den IJssel

Cijfers coronavirus besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere statistieken over corona gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze zijn uitgebeeld in diagrammen die van dag op dag de aantallen tonen. Het GGD krijgt in enkele voorvallen een paar dagen later melding wees hier bewust van. Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

Bij het GGD gemelde besmettingen met corona

Deze visualisatie toont het aantal corona besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Capelle aan den IJssel

Aantal besmettingen Capelle aan den IJssel grafiek Coronavirus Capelle aan den IJssel Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in Capelle aan den IJssel ligt hoger, omdat niet wordt getest op corona.

Corona (covid-19) patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal corona patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Capelle aan den IJssel

Ziekenhuis opnames Capelle aan den IJssel Corona cijfers rivm en GGD Capelle aan den IJssel
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met covid-19 in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Capelle aan den IJssel in enkele gevallen niet op de hoogte is van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Hieronderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden een paar dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden gecorrigeerd.

aantal doden coronavirus Capelle aan den IJssel
Het werkelijke aantal doden in Capelle aan den IJssel door corona virus ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden coronavirus leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat werkelijke cijfers kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Coronavirus in riolering Capelle aan den IJssel

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Capelle aan den IJssel is 541. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Capelle aan den IJssel van één week te delen door het aantal coronatesten. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Capelle aan den IJssel, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Capelle aan den IJssel.

Corona afvalwater Capelle aan den IJssel rivm
Wij hebben ook een kaart van Corona cijfers en nieuws internationaal. Op deze webpagina staan de wereldwijde cijfers en nieuws over coronavirus (covid-19)

Vragen over COVID-19 Capelle aan den IJssel

Er zijn in Capelle aan den IJssel enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er in Capelle aan den IJssel

Vandaag zijn 4 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met corona Capelle aan den IJssel. Klik hier voor corona (COVID-19) kaart van gemeente Capelle aan den IJssel

Waar kan ik me laten testen in regio Capelle aan den IJssel?

GGD Capelle aan den IJssel heeft een teststraat in de omgeving Capelle aan den IJssel waar je gratis kunt testen met klachten. Wil je testen voor vakantie omgeving Capelle aan den IJssel? Vanaf 1 oktober is testen voor je reis op eigen kosten. Hiervoor verwijzen wij je naar PCR test Capelle aan den IJssel, dit is een overzicht met alle testlocaties in Capelle aan den IJssel geschikt voor reizen.

Maatregelen tegen COVID-19 Capelle aan den IJssel

Aantal Coronavirus besmettingen in capelle-aan-den-ijssel COVID 19

Ga naar corona lockdown nederland en andere vragen als: 4000 euro regeling corona, detailhandel dicht corona. De basisregels in Capelle aan den IJssel blijven erg effectief tegen verspreiding van het virus:

  • Niezen en hoesten in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Geen handen schudden
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis zoveel dit mogelijk is
  • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter afstand van elkaar
  • Heb je last van loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden binnen!

De laatste Corona cijfers uit de buurt

Data Bronnen voor coronavirus

Gebruikte Databronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen mailen naar info@corona-teller.nl

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie