Coronavirus in Zuidplas Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Zuidplas 3 inwoners positief getest op corona. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus (covid-19) in Zuidplas. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Zuidplas per 100.000 mensen komt neer op 6.

Coronacijfers Zuidplas vandaag, 27 mei

Corona besmettingen* 3
Ziekenhuisopnames 0
Doden 54
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 85% / 84%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In heel Nederland zijn tot nu toe 8.080.027 besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 109.763 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 28 mei geeft het RIVM Zuidplas nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Zuidplas

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Zuidplas van de Rijksoverheid met daarop het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Zuidplas
kaart van Zuidplas - corona-teller.nl - Coronavirus Zuidplas Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Zuidplas
Ziekenhuisopnames Zuidplas - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Zuid Holland

Gemeente Zuidplas: Plaatsen

Laatste Cijfers coronavirus aantal besmettingen:

Hieronder vind u verschillende gegevens over corona gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de gegevens tonen. Enige gevallen worden pas enkele dagen later gemeld aan het GGD houd hier rekening mee. Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Bij GGD gemelde besmettingen met het coronavirus

Deze grafiek toont het aantal corona virus gevallen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Zuidplas

Aantal besmettingen Zuidplas grafiek Coronavirus Zuidplas Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal coronavirus besmettingen in Zuidplas ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal corona patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Zuidplas

Ziekenhuis opnames Zuidplas Corona cijfers rivm en GGD Zuidplas
Het daadwerkelijke aantal coronabesmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Zuidplas in enkele gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona virus per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden een paar dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden gecorrigeerd.

grafiek aantal doden corona regio Zuidplas
Het daadwerkelijke aantal doden in Zuidplas door corona virus ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

In het violet het aantal overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona virus leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, omdat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Corona in Riool Zuidplas

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Zuidplas is 344. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Zuidplas van één week te delen door het aantal coronatesten. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Zuidplas, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Zuidplas.

Corona afvalwater Zuidplas rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona laatste nieuws per land. Op deze link lees je de internationale het laatste nieuws en cijfers over corona

Vragen over corona in Zuidplas

Er zijn nog erg veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er in Zuidplas

Vandaag zijn 3 positief getesten personen in Staphorst (27 mei). Op de coronavirus-teller kun je precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona Zuidplas. Klik hier voor regio Zuidplas

Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Zuidplas?

GGD Zuidplas heeft meerdere testlocaties in de buurt van Zuidplas waar je gratis kunt testen op covid met klachten. Coronatesten voor vakantie omgeving Zuidplas? Vanaf oktober 2021 kost testen voor je reis geld. Wij verwijzen je naar PCR corona-test Zuidplas, dit is een overzicht met alle commerciële teststraten in Zuidplas geschikt voor reizen.

Corona maatregelen regio Zuidplas

Aantal Coronavirus besmettingen regio zuidplas COVID 19

Zoek op corona sportscholen en specefieke vragen als corona horeca open, covid 19 maatregelen, rijksoverheid avondklok, corona auto personen. NatuurlijkZuidplas blijven de basisregels in Zuidplas van kracht:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoesten doe je alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf thuis; werk thuis als dat kan
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Ben je buiten? Behoud dan 1,5m afstand van anderen
  • Ben je ziek blijf thuis!

Meer statistieken coronavirus in de buurt

Bronnen voor corona

De bronnen die gebruikt zijn voor deze pagina kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie