Volgens Kuipers komen er zeker 1000 coronavirus patiënten in het ziekenhuis terecht, hoe staan de ziekenhuizen er nu voor?

Sinds een aantal maanden heeft heel Nederland last van het vervelende coronavirus. Dit komt voor het grootste gedeelte doordat er meerdere mensen in het ziekenhuis terecht komen. Echter, het ziekenhuis kan de overvloed aan corona patiënten niet aan en hierom zijn er meerdere maatregelen en richtlijnen opgesteld door de regering. Helaas is het coronavirus bezig aan een tweede opmars. Dit wordt ook wel de tweede golf genoemd. Door de tweede golf van het coronavirus is de kans groot dat er de komende weken weer meer mensen in het ziekenhuis terecht komen.

Veel getest op het coronavirus

De afgelopen weken wordt er steeds meer getest op het coronavirus. Hierdoor ligt het aantal besmettingen natuurlijk ook een stuk hoger dan voorheen. Toch verwachten veel experts dat de tweede golf ervoor gaat zorgen dat er straks meer dan 1000 besmette patiënten in de ziekenhuis gaan komen. Helaas is het nog niet helemaal duidelijk hoe dit voorkomen kan worden. Gelukkig zijn er al meerdere maatregelen en richtlijnen van kracht waardoor het OMT (Outbreak Management Team) hoopt dat het coronavirus de kop in gedrukt kan worden.

coronavirus

Meer dan 1000 patiënten in het ziekenhuis

Afgelopen maandag is het aantal patiënten op de Intensive Care ook al fors toegenomen. Er zijn namelijk 14 patiënten bij gekomen. Hierdoor ligt het totale aantal momenteel op 177. Naast dit forse aantal patiënten op de Intensive Care, liggen er ook nog eens 715 patiënten op andere afdelingen in het ziekenhuis. Kortom, er kan dus momenteel al gesproken worden over een tweede golf van het vervelende coronavirus.

Bekijk ook de Corona besmettingen per gemeente op Corona kaart Nederland

Het coronavirus in de afgelopen 24 uur

De afgelopen 24 uur zijn er meer dan 4581 nieuwe besmette mensen bij gekomen. De kans is groot dat een groot gedeelte van hen vervelende klachten heeft. Echter, ook is de kans ontzettend groot dat er nog veel meer mensen besmet zijn geraakt met het virus. Hierdoor is ook de signaalwaarde in alle 25 veiligheidsregio’s erg hoog. Helaas is de testcapaciteit op dit moment nog niet zoals deze eigenlijk zou moeten zijn. Dit houdt in dat er nog niet optimaal getest kan worden. Het RIVM zal aan het einde van vandaag een aantal verdere details naar buiten brengen. Daarnaast geven zij een toelichting over het aantal besmette mensen met het vervelende coronavirus.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie