Hoe kan het dat alle 25 veiligheidsregio’s boven signaalwaarde gekomen zijn?

Sinds een aantal dagen zijn alle 25 Nederlandse veiligheidsregio’s boven de signaalwaarde uitgekomen. Dit houdt dus in dat het coronavirus in Nederland erg hard gaat en er waarschijnlijk een tweede golf aankomt. Volgens een aantal experts zitten we momenteel al in de tweede golf van het coronavirus. Alle 25 Nederlandse veiligheidsregio’s hadden afgelopen zaterdag en zondag zoveel positieve tests dat ze boven de zogenoemde signaalwaarde uitgekomen zijn, hoe kan dit?

De eerste dag ooit

Afgelopen zondag 4 oktober was de eerste dag ooit dat alle veiligheidsregio boven de grens van de signaalwaarde is geëindigd. Afgelopen weken was er iedere keer één veiligheidsregio die ervoor zorgde dat deze grens niet is overschreden. Voorheen zorgde Zeeland en Zuid-Limburg ervoor dat de grens niet overtreden werd. Echter, op dit moment is iedere regio dus over de grens gegaan. Veel Nederlanders vragen zich af hoeveel invloed dit gaat hebben op de Nederlandse samenleving. Helaas is hier nog niets voor te zeggen en is dit nog niet bekend. Echter, het aantal besmettingen in een gebied stijgt tot 7 per 100.000 inwoners. 

veiligheidsregio

De signaalwaarde in Zeeland

Tussen afgelopen zaterdag en zondagochtend telde Zeeland 51 positieve tests. Helaas komt dit neer op ongeveer 13,3 corona gevallen per 100.000 zeeuwen. Dit is dus een ontzettend slechte verhouding. Voor de provincie is dit zelfs een record. Echter, dit is natuurlijk geen record in de positieve zin. Het oude record van Zeeland lag op 25 positieve tests. Om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen minder gaat worden, is het van belang dat iedereen zich aan de vooropgestelde maatregelen gaat houden. 

veiligheidsregio

Het totaal aantal besmettingen in heel Nederland

Ook in de rest van Nederland is het afgelopen weekend flink getest. Daarnaast zijn er ook veel testresultaten naar buiten gekomen. Deze testresultaten hebben ervoor gezorgd dat er tussen zaterdagochtend en zondagochtend 4007 positieve tests zijn geregistreerd. Helaas is ook dit een nieuw record. Doordat het dagrecord van afgelopen weekend wederom verbroken is, komt dit neer op 23 gevallen per 100.000 Nederlanders. Dit is natuurlijk ontzettend veel. Zeker omdat een groot deel van de Nederlanders niet getest wordt. Echter, om een beter beeld te krijgen van de status van Nederland, is het van belang dat iedereen met verschijnselen zich tijdig laat testen.

Bekijk ook de Corona besmettingen per gemeente op kaart Nederland

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie