Hoe heeft het coronavirus impact op het voetbalweekend van week 40?

Ondanks het coronavirus gaat het voetbalseizoen nog steeds door. De gehele wereld heeft momenteel last van het coronavirus. Echter, afgelopen weekend werd er weer gevoetbald, dus ook in Nederland. Tijdens dit weekend mochten er voor het eerst geen bezoekers meer bij de verschillende wedstrijden zijn. Helaas is dit voor veel voetbalfanaten ontzettend vervelend. Hierdoor is het minder prettig om naar een voetbalwedstrijd te kijken op de televisie. 

Bekijk ook de Corona besmettingen per gemeente op Corona kaart Nederland

Verspreiding van het coronavirus in een stadion

Het voetbalseizoen is sinds een aantal weken weer volop aan de gang. In het begin van het seizoen waren er nog enkele toeschouwers bij de wedstrijden van de verschillende voetbalclubs. Dit geldt voor wedstrijden in de Eredivisie, maar daarnaast ook voor wedstrijden in het amateurvoetbal. Doordat de tweede golf van het coronavirus op dit moment bezig is, zijn ook de regels in het voetbal aangescherpt. Zo is het voor fans niet meer mogelijk om bij wedstrijden te gaan kijken. Tenminste, ze mogen niet meer in het stadion komen omdat dit bijdraagt aan de verspreiding van het virus. Zij dienen de voetbalwedstrijden van de Eredivisie op tv te volgen. Echter, doordat er geen supporters meer in het stadion zijn, is het op dit moment muisstil in het stadion. Dit heeft natuurlijk ook impact op de spelers.

coronavirus

De wedstrijd Feyenoord tegen Willem II

Sinds afgelopen weekend is het voor fans niet meer mogelijk om de wedstrijd live vanuit het stadion te volgen. Dit is natuurlijk logisch. Echter, er was dit weekend een opvallende wedstrijd waar er het afgelopen periode ook het een en het ander is misgegaan, dit was de wedstrijd Feyenoord tegen Willem II. Beide clubs zijn in opspraak geweest omdat zij zich niet regels en richtlijnen rondom het coronavirus hebben gehouden. Zo hebben een aantal supporters van Feyenoord in het voetbalweekend van week 38 te veel gezongen. Daarnaast zijn een aantal supporters van Willem II bij elkaar gekomen. Beiden voorvallen hebben het mainstream nieuws gehaald. Dit is beiden clubs natuurlijk niet in dank afgenomen. 

coronavirus

Geen supporters bij het amateurvoetbal door het coronavirus

Bij het amateurvoetbal mogen helaas ook geen supporters aanwezig zijn. Dit is vooral vervelend voor jongere voetballers waarbij ouders nog dienen te rijden naar uitwedstrijden. Gelukkig is er voor deze ouders een uitzondering gemaakt en mogen zij bij de wedstrijden van hun kind kijken. Hopelijk draagt dit bij aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie