corona en trump

Vrijwel iedereen ervaart de gevolgen van het coronavirus. Zowel de mensen die het virus krijgen, als de mensen die zich aan de maatregelen moeten houden. Wereldwijd loopt het aantal besmettingen erg hoog op. Het grootste aantal besmettingen is er in Amerika. Naast dat de Amerikaanse bevolking het virus oploopt, is nu ook de president Donald Trump aan de beurt. Donald Trump heeft afgelopen vrijdag laten weten dat ook hij het virus heeft opgelopen. 

Hoe heeft president Trump het coronavirus opgelopen?

President Trump heeft het virus zeer waarschijnlijk gekregen van zijn topadviseur Hope Hicks. Hope Hicks is regelmatig bij de president in de buurt en is op vrijdagochtend positief getest op het coronavirus. Nadat het bekend werd dat Hicks positief was getest, werd zowel de president als zijn vrouw getest op het virus. Niet lang hierna kwam er naar buiten dat ook Donald Trump het virus heeft. Doordat het niet duidelijk is wanneer de president het virus precies heeft opgelopen, is het ook niet duidelijk waar hij in de tussentijd is geweest.

 

corona en trump

Voor de zekerheid naar het ziekenhuis

Op het moment dat het bleek dat president Trump het coronavirus had opgelopen, is er niet lang daarna besloten om hem af te voeren naar het ziekenhuis. Het afvoeren naar het ziekenhuis is voornamelijk voor voorzorgmaatregelen. Op het filmpje waarin te zien is dat de president naar de helikopter werd gebracht, is Trump nog goed te pas. 

Hoe gaat het echt met Trump?

De dag nadat president Trump werd opgenomen in het ziekenhuis, heeft Sean Conley het land te woord gestaan over de gezondheid van de president. Tijdens deze persconferentie liet hij weten dat de situatie van president verbetert. Wel ontwijkt Sean Conley tijdens de persconferentie meerdere vragen. Hieruit vermoedt een groep mensen dat het minder goed gaat met de president dan er wordt gezegd.

trump en corona

Volgens een andere bron is de situatie van Trump zorgwekkend. Zo heeft de stafchef Mark Meadows laten weten dat de president nog niet aan het herstellen is. Hoe het dus precies gaat met Donald Trump is niet helemaal duidelijk. Toch heeft de president hier zelf wat over uit gelaten. Zo heeft hij in de nacht van zaterdag tot zondag laten weten dat het zowel met hem, als met zijn vrouw goed gaat. Niet lang na deze videoboodschap laat ook zijn behandelde arts weten dat het beter gaat met de president. 

Bekijk ook de Corona besmettingen per gemeente op Corona kaart Nederland

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie