Corona persconferentie vervroeg: vrijdag om 19 uur

Doordat corona cijfers blijven stijgen in Nederland, wordt er gepraat over een vervroegde persconferentie. Morgen gaat OMT-voorzitter Jaap van Dissel het kabinet bijpraten over het coronavirus en nieuwe adviezen. Diederik Gommers, IC-voorzitter wilt per direct ‘keiharde’ maatregelen zien. Om te voorkomen dat code zwart wordt bereikt op de IC’s.

Wanneer is de volgende persconferentie over het coronavirus?

UPDATE: volgende persconferentie, aankomende vrijdag om 19:00. 25 november 2021. Experts hopen deze week nog op een ‘knip’ in het aantal corona besmettingen. Maar er is weinig vertrouwen dat de cijfers gaan afnemen, dinsdag 23.000 nieuwe covid-besmettingen, 40 ic-opnames en 250+ nieuwe corona patiënten. Diederijk Gommers zegt dat er nu wat moet gebeuren en verwacht dat we anders binnen 2 weken op code zwart komen te staan.

2G-maatregel wordt mogelijk van kracht

Welke maatregelen er aangekondigd worden in de volgende persconferentie is nog onbekend. Heeft het Outbreak Management Team (OMT) laten weten dat de 2G-regel mogelijk van kracht wordt vrijdag. Deze maatregel is erg omstreden aangezien het ongevaccineerde mensen uitsluit van veel winkels en evenementen. Testen voor Toegang is in het geval van 2G niet mogelijk, alleen gevaccineerde of mensen met een herstel bewijs krijgen nog toegang.

Laat weten wat jij vind van de 2G-regel…

Anderhalve meter wordt nu beboet

De anderhalve meter regels is weer van kracht, zoals aangekondigd in de laatste persconferentie. Vanaf woensdag krijg je een boete van 95 euro wanneer je de afstandsregel niet volgt. Met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden. Ook zijn plekken met de coronapas uitgesloten, aangezien de anderhalve meter hier vervalt.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie