Het aantal coronavirusbesmettingen blijft in 2020 hoog oplopen

Nadat te maken hebben gehad met de eerste coronagolf, bleef het enige tijd rustig. Toch mocht het geluk niet lang blijven en lopen de aantallen nu erg snel op. De maatregelen zijn al een aantal keer aangescherpt, maar het lijkt tot nog toe nog weinig effect te hebben. 

Vandaag weer veel positieve coronatests

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft vandaag 9.283 positieve tests gemeld. Het is dan ook voor het eerst in Nederland dat er meer dan 9.000 positieve tests op één dag bij zijn gekomen. Daarnaast is het de tweede dag achter elkaar dat het aantal nieuwe besmettingen fors is gestegen. Zowel woensdag als donderdag zijn er 500 meer positieve tests dan de dag ervoor. 

Bekijk de uitslagen per regio via kaart nederland

Toch geen daling

Na vorige week vrijdag leek het even de goede kant op te gaan. Zo werd er zowel op zaterdag als op zondag 8.100 positieve tests uitgevoerd. Maandag was het aantal extra positieve tests gezakt naar 8.015. Veel mensen kregen hierdoor enigszins goede hoop, maar gelijk de dag erna nam het aantal weer fors toe. Of de stijging van het aantal besmetting zo erg blijft toenemen, blijft de vraag. Mocht dit wel gebeuren, dan is de kans groot dat de coronamaatregelen worden aangescherpt. 

corona tweede golf

2000 coronapatiënten in het ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft de afgelopen dagen ook fors oplopen. Zo liggen er op dit moment 2.003 mensen in het ziekenhuis dankzij corona. Hiervan liggen 464 mensen op de ic. Door de stijging van het aantal besmettingen in de ziekenhuizen, zijn vele mensen in de zorg bang dat het er over enige tijd net zo aan toe gaat als bij de eerste coronagolf. 

Ook Duitsland treft het nu hard

In Duitsland leek het een lange tijd goed te gaan met de hoeveelheid coronabesmettingen. Toch begint het virus nu ook in Duitsland extreem op te duiken. Zo zijn er nu ook in Duitsland acht coronaregio’s die worden gezien als zeer ernstig. Wel neemt Duitsland nu gepaste maatregelen en is het afwachten of dit ervoor gaat zorgen dat de piek wordt afgestompt.

corona tweede golf2

Zorg voor een goede weerstand

De kans dat je het coronavirus oploopt wordt nu met de dag groter. Het is daarom voor iedereen van belang om voor een goede weerstand te zorgen. Zorg er dan ook voor dat je gezond eet, voldoende beweegt, maar zeker ook voldoende slaapt. Door een sterkere weerstand te creëren, is de kans groter dat je minder komt te lijden onder de gevolgen van het virus. Besteed daarom juist nu veel aandacht aan je weerstand.

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie