Cultuursector na 2 jaar eindelijk weer open

De cultuursector kan na twee jaar haar deuren weer volledig openen. Minister Ernst Kuipers onthulde dinsdagavond tijdens een persconferentie dat de sluitingstijd voor theaters en poppodia wordt verlengd tot 01.00 uur op vrijdag, in plaats van 22.00 uur nu, waardoor verschillende voorstellingen komen te vervallen. Vanaf 25 februari zal de maximale sluitingstijd volledig worden afgeschaft.

Op vertoon van een coronapas kunnen evenementen tot 500 bezoekers zonder beperkingen doorgaan. Voor grotere evenementen zijn vaste zitplaatsen, een mondmasker en een coronapas verplicht. Deze beperkingen worden met ingang van 25 februari opgeheven. Alleen evenementen en festivals met meer dan 500 bezoekers vallen onder de zogenaamde 1G-regel.

Culturele instellingen zoals theaters, poppodia en bioscopen moesten hun deuren sluiten in maart 2020, toen de corona-epidemie begon. De deuren mochten de afgelopen twee jaar weer regelmatig open, maar wel onder strenge voorwaarden, zoals een afscheiding van 1,5 meter, toegangstests, een maximumaantal bezoekers en een maximale sluitingstijd.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie