Súdwest-Fryslân Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (07-12-2021)

Er zijn in Súdwest-Fryslân 110.0 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 3 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus in Súdwest-Fryslân. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Súdwest-Fryslân per honderdduizend mensen komt neer op 122.2.

Coronacijfers Súdwest-Fryslân vandaag, 07 december

Coronavirus besmettingen* 110.0
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 3
Doden met COVID 95
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 83% / 81%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn er totaal 2365409 Besmettingen met het corona virus. Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan covid-19. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 08 december geeft het RIVM Súdwest-Fryslân nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Súdwest-Fryslân

Kaarten van Coronavirusdashboard Súdwest-Fryslân van de Rijksoverheid met daarop weergegeven aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Súdwest-Fryslân
kaart van Súdwest-Fryslân - corona-teller.nl - Coronavirus Súdwest-Fryslân Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Súdwest-Fryslân
Ziekenhuisopnames Súdwest-Fryslân - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Friesland

Alle Steden en Dorpen Gemeente Súdwest-Fryslân

Laatste cijfers corona virus:

Onderstaand vind u verschillende cijfers over corona (covid-19) gemeld door het GGD. Deze statistieken zijn gevisualiseerd in diagrammen die per dag de aantallen tonen. Houd er rekening mee dat enige voorvallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan het GGD. Achteraf wordt dit gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden gecorrigeerd.

Bij het GGD gemelde besmettingen met corona

Deze diagram toont het aantal corona besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Súdwest-Fryslân

Aantal besmettingen Súdwest-Fryslân grafiek Coronavirus Súdwest-Fryslân Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal coronabesmettingen in Súdwest-Fryslân ligt hoger, omdat niet wordt getest op corona.

Coronavirus patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal corona (covid-19) patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Súdwest-Fryslân

Ziekenhuis opnames Súdwest-Fryslân Corona cijfers rivm en GGD Súdwest-Fryslân
Het feitelijke aantal besmettingen met covid-19 in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Súdwest-Fryslân niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een opname in het ziekenhuis wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Hieronderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden een paar dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona virus in Súdwest-Fryslân
Het werkelijke aantal doden in Súdwest-Fryslân door corona ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden coronavirus (covid-19) leeftijd en geslacht
Let op werkelijke gegevens kunnen afwijken, omdat niet alle overledenen getest worden.

Corona (covid-19) in riolering Súdwest-Fryslân

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Súdwest-Fryslân is 1098. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Súdwest-Fryslân van één week te delen door het aantal water testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Súdwest-Fryslân, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Súdwest-Fryslân.

Corona afvalwater Súdwest-Fryslân rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronavirus laatste nieuws per land. Op deze pagina leest u de internationale cijfers en nieuws over corona (covid-19)

Vragen over corona in Súdwest-Fryslân

Er zijn in Súdwest-Fryslân enorm veel vragen rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er Súdwest-Fryslân

Vandaag zijn 110.0 positief getesten personen in Staphorst (07 december). Op onze corona-kaar kun je exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus Súdwest-Fryslân. Klik hier voor corona (COVID-19) kaart van regio Súdwest-Fryslân

Hoe kan ik me laten testen op corona in regio Súdwest-Fryslân?

GGD Súdwest-Fryslân heeft meerdere teststraten in de omgeving Súdwest-Fryslân, hier kun je gratis coronatesten met klachten. Testen voor vakantie gemeente Súdwest-Fryslân? Vanaf 1 oktober 2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. Wij verwijzen je naar PCR corona-test Súdwest-Fryslân, dit is een kaart met alle teststraten in Súdwest-Fryslân geschikt voor reizen.

Nieuwe corona-maatregelen Súdwest-Fryslân

Aantal Corona besmettingen in sudwest-fryslan COVID 19

Bekijk rivm regels corona en andere specefieke coronamaatregelen waaronder: regels feest thuis corona, corona nieuwe maatregelen, avondklok tot wanneer datum, coronamaatregelen horeca. De basisregels in Súdwest-Fryslân blijven van kracht:

  • Geen handen schudden
  • Niezen en hoest enkel in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk uit huis
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Ga je naar buiten? Houd dan minimaal 1,5 meter afstand van anderen
  • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

Meer cijfers van corona in de omgeving

Data Bronnen voor COVID-19

De bronnen die gebruikt zijn voor dit bericht vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie