Oost Gelre Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Vandaag zijn er in Oost Gelre 18.0 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met corona (covid-19) in Oost Gelre. Het aantal besmettingen met corona in Oost Gelre per honderdduizend inwoners komt neer op 60.9.

Coronacijfers Oost Gelre vandaag, 08 december

Coronavirus besmettingen* 18.0
Ziekenhuisopnames 0
Overledenen met COVID 46
Corona vaccinatiegraad(eerste/volledig) 92% / 91%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

Totaal zijn er in Nederland 2365409 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 09 december geeft het RIVM Oost Gelre nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Oost Gelre

Kaarten uit het Coronadashboard Oost Gelre van de Rijksoverheid met het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Oost Gelre
kaart van Oost Gelre - corona-teller.nl - Coronavirus Oost Gelre Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Oost Gelre
Ziekenhuisopnames Oost Gelre - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Coronabesmettingen in regio Gelderland

Overzicht Plaatsen in Gemeente Oost Gelre

Laatste Cijfers coronavirus:

Hieronder vind u diverse cijfers over corona gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze statistieken zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de cijfers tonen. Enkele gevallen worden pas een paar dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze data wordt achteraf beoordeeld, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

Aan GGD gemelde coronabesmettingen

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Oost Gelre

Aantal besmettingen Oost Gelre grafiek Coronavirus Oost Gelre Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met corona in Oost Gelre ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal personen opgenomen in het ziekenhuis voor corona virus.

Grafiek ziekenhuis opnames Oost Gelre

Ziekenhuis opnames Oost Gelre Corona cijfers rivm en GGD Oost Gelre
Het werkelijke aantal besmettingen met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Oost Gelre niet altijd op de hoogte is van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona (covid-19) overledenen worden een paar dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden gecorrigeerd.

aantal doden corona regio Oost Gelre
Het daadwerkelijke aantal doden in Oost Gelre door corona virus ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden corona leeftijd en geslacht
Let op werkelijke data kan afwijken, omdat niet alle overledenen getest worden.

Corona (covid-19) in Riool Oost Gelre

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Oost Gelre is 641. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Oost Gelre van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Oost Gelre, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Oost Gelre.

Corona afvalwater Oost Gelre rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona cijfers van heel de wereld. Op dit webadres vind u de wereldwijde corona (covid-19) cijfers

Vragen over coronavirus Oost Gelre

Er zijn in Oost Gelre enorm veel vragen rondom het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel besmettingen met corona zijn er gemeten in regio Oost Gelre

Vandaag zijn 18.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op de coronavirus-dashboard bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 in de regio Oost Gelre. Klik hier voor gemeente Oost Gelre

Waar kan ik me laten testen in regio Oost Gelre?

Voor een test met klachten in Oost Gelre kun je kostenloos terecht bij de coronatest straat van de GGD Oost Gelre. Testen voor vakantie? Vanaf 1 oktober bestaat bestaat reistesten via testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR coronatest Oost Gelre waar je kunt covidtesten voor je reis in Oost Gelre.

Huidige maatregelen tegen COVID-19 Oost Gelre

Aantal Corona besmettingen oost-gelre COVID 19

Lees wanneer mag horeca open en specefieke regels zoals coffeeshop 24 uur open, samenvatting persconferentie 19 mei, coronamaatregelen Oost Gelre, mensen in auto corona. De basisregels in Oost Gelre blijven zeer belangrijk tegen verspreiding van het virus:

  • Hoesten en niezen doe je enkel in de elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Geen handen schudden
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk uit huis als dit mogelijk is
  • Kom je toch buiten? Behoud dan 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
  • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

Het laatste nieuws over coronavirus in de omgeving

Bronnen voor corona

Gebruikte Databronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie