Hollands Kroon Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Vandaag zijn er in Hollands Kroon 52.0 inwoners positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 1 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus in Hollands Kroon. Het aantal besmettingen met corona in Hollands Kroon per 100.000 mensen komt neer op 107.0.

Coronacijfers Hollands Kroon vandaag, 08 december

Coronavirus besmettingen* 52.0
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 1
Doden met COVID 36
Corona vaccinatiegraad(eerste/volledig) 84% / 82%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In heel Nederland zijn tot nu toe 2365409 besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 81473 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 09 december geeft het RIVM Hollands Kroon nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Hollands Kroon

Kaarten uit het Coronadashboard Hollands Kroon van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Hollands Kroon
kaart van Hollands Kroon - corona-teller.nl - Coronavirus Hollands Kroon Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Hollands Kroon
Ziekenhuisopnames Hollands Kroon - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Noord Holland

Alle Steden en Dorpen in de Gemeente Hollands Kroon

Cijfers COVID-19 aantal besmettingen:

Hieronder vind u diverse data over corona (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze zijn weergegeven in grafieken die van dag op dag de gegevens tonen. Enige voorvallen worden pas een paar dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) wees hier bewust van. Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

Bij GGD gemelde corona virus besmettingen

Deze grafiek toont het aantal corona gevallen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Hollands Kroon

Aantal besmettingen Hollands Kroon grafiek Coronavirus Hollands Kroon Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen in Hollands Kroon ligt hoger, omdat niet wordt getest.

Coronavirus (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal personen in het ziekenhuis opgenomen voor corona (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Hollands Kroon

Ziekenhuis opnames Hollands Kroon Corona cijfers rivm en GGD Hollands Kroon
Het feitelijke aantal corona virus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Kroon soms niet op de hoogte wordt gesteld van een opname in het ziekenhuis wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden een paar dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona gemeente Hollands Kroon
Het daadwerkelijke aantal doden in Hollands Kroon door coronavirus (covid-19) ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus

In het violet het aantal overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus (covid-19) leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Coronavirus in Riool Hollands Kroon

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Hollands Kroon is 694. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Hollands Kroon van één week te delen door het aantal water metingen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Hollands Kroon, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Hollands Kroon.

Corona afvalwater Hollands Kroon rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Besmettingen met Corona laatste nieuws van heel de wereld. Op deze webpagina lees je de internationale coronavirus cijfers

Vragen over corona Hollands Kroon

Wij merken dat er veel vragen zijn rondom het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er in Hollands Kroon

Vandaag zijn 52.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op de corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met corona in Hollands Kroon. Klik hier voor gemeente Hollands Kroon

Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in de regio Hollands Kroon?

Voor covidtesten met klachten in Hollands Kroon kun je kostenloos naar de coronatestlocaties van de GGD Hollands Kroon. Ga je naar het buitenland en moet je testen? Vanaf 1 oktober bestaat de gratis coronatest via testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR coronatest Hollands Kroon waar je de sneltest kunt kopen voor je reis in Hollands Kroon.

Nieuwe maatregelen tegen corona Hollands Kroon

Aantal Corona virus besmettingen hollands-kroon COVID 19

Ga naar horeca sluiting corona en verschillen coronamaatregelen zoals: coffeeshop maatregelen, terras regels corona, huidige maatregelen corona, nieuw maatregelen. De basisregels in Hollands Kroon blijven van kracht:

  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Schud geen handen
  • Blijf zoveel mogelijk binnen en werk uit huis als dat kan
  • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan 150 centimeter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
  • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

De laatste Coronavirus cijfers uit de omgeving

Bronnen voor corona

Gebruikte bronnen vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie