Schagen Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (04-12-2021)

Er zijn in Schagen 56.0 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 2 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met corona (covid-19) in Schagen. Het aantal besmettingen met corona in Schagen per 100.000 mensen komt neer op 120.3.

Coronacijfers Schagen vandaag, 04 december

Corona besmettingen* 56.0
Ziekenhuisopnames 2
Overledenen door COVID-19 66
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 86% / 84%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

Totaal zijn er in Nederland 2365409 Besmettingen met corona. Hiervan zijn er 81473 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan het corona virus. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 05 december geeft het RIVM Schagen nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Schagen

Kaarten van Coronavirusdashboard Schagen van de Rijksoverheid met daarop het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Schagen
kaart van Schagen - corona-teller.nl - Coronavirus Schagen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Schagen
Ziekenhuisopnames Schagen - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Noord Holland

Welke Plaatsen zijn er in Gemeente Schagen?

Laatste Cijfers COVID-19 besmettingen:

Onderstaand vind u diverse data over corona (covid-19) gemeld door het GGD. Deze zijn uitgebeeld in grafieken die per dag de cijfers tonen. Enkele gevallen worden pas een paar dagen later gemeld aan de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houd hier rekening mee. Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Aan GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze grafiek toont het aantal corona besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Schagen

Aantal besmettingen Schagen grafiek Coronavirus Schagen Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Schagen ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest.

Corona virus patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal personen opgenomen in het ziekenhuis voor coronavirus.

Grafiek ziekenhuis opnames Schagen

Ziekenhuis opnames Schagen Corona cijfers rivm en GGD Schagen
Het feitelijke aantal besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Schagen in enkele gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

grafiek aantal doden corona virus in Schagen
Het daadwerkelijke aantal doden in Schagen door corona (covid-19) ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, aangezien niet alle overledenen getest worden op corona.

Coronavirus (covid-19) in riolering Schagen

Het aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Schagen is 1044. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Schagen van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Schagen, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Schagen.

Corona afvalwater Schagen rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona laatste nieuws internationaal. Hierop lees je de wereldwijde cijfers en nieuws over coronavirus

Vragen over coronavirus Schagen

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er regio Schagen

Vandaag zijn 56.0 positief getesten personen in Staphorst (04 december). Op onze (COVID-19) corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in de regio Schagen. Klik hier voor corona (COVID-19) kaart van regio Schagen

Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in Schagen?

Voor een coronatest met klachten in Schagen kun je gratis naar de covidtestlocaties van de GGD Schagen. Testen voor een reis naar het buitenland? Vanaf 1-10-2021 gaat dit niet meer gratis via testenvoorjereis.nl, vind op PCR test Schagen waar je kunt testen voor je reis in Schagen.

Coronavirus-maatregelen regio Schagen

Aantal Corona besmettingen regio schagen COVID 19

Bekijk regels 1 juli corona en regels waaronder wanneer avondklok, persconferentie 31 maart tijdstip. NatuurlijkSchagen blijven de basisregels in Schagen erg effectief tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Geen handen schudden
  • Hoest en nies doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf binnen huis en werk uit huis als dat kan
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Moet je toch buiten komen? Houd dan 150 cm afstand van elkaar
  • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

Meer cijfers van corona in de buurt

Data Bronnen voor coronavirus

De bronnen die gebruikt zijn voor deze pagina vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie