Culemborg Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (08-12-2021)

Op het moment van publiceren zijn er in Culemborg 43.0 inwoners positief getest op corona. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus (covid-19) in Culemborg. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Culemborg per honderdduizend inwoners komt neer op 147.7.

Coronacijfers Culemborg vandaag, 08 december

Coronavirus besmettingen* 43.0
Ziekenhuisopnames 0
Overledenen door COVID-19 24
Corona vaccinatiegraad(eerste/volledig) 86% / 84%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn tot nu toe 2365409 inwoners besmet met het coronavirus (covid-19). Hiervan zijn er 81473 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan covid-19. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 09 december geeft het RIVM Culemborg nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Culemborg

Kaarten uit het Coronadashboard Culemborg van de Rijksoverheid met het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Culemborg
kaart van Culemborg - corona-teller.nl - Coronavirus Culemborg Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Culemborg
Ziekenhuisopnames Culemborg - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Gelderland

Gemeente Culemborg: Alle Plaatsen

Cijfers COVID-19 besmettingen:

Hieronder vind u meerdere cijfers over corona gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze statistieken zijn uitgebeeld in diagrammen die van dag op dag de aantallen tonen. Het GGD krijgt in enkele gevallen een paar dagen later melding. Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

Bij GGD gemelde coronabesmettingen

Deze diagram toont het aantal corona (covid-19) besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Culemborg

Aantal besmettingen Culemborg grafiek Coronavirus Culemborg Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met corona in Culemborg ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal corona (covid-19) patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Culemborg

Ziekenhuis opnames Culemborg Corona cijfers rivm en GGD Culemborg
Het feitelijke aantal besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Culemborg in enkele gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden gecorrigeerd.

aantal doden coronavirus gemeente Culemborg
Het werkelijke aantal doden in Culemborg door corona (covid-19) ligt hoger, aangezien niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona geslacht en leeftijd
Let op daadwerkelijke data kan afwijken, aangezien niet alle overledenen getest worden.

Corona in rioolwater Culemborg

Het aantal gemeten corona deeltjes in Culemborg is 1610. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Culemborg van één week te delen door het aantal water testen. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Culemborg, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Culemborg.

Corona afvalwater Culemborg rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Besmettingen met Corona cijfers en nieuws van heel de wereld. Op deze pagina lees je de wereldwijde cijfers en nieuws over corona virus

Vragen over coronavirus Culemborg

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er regio Culemborg

Vandaag zijn 43.0 positief getesten personen in Staphorst (08 december). Op onze (COVID-19) corona-kaar bekijk je realtime, hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in de regio Culemborg. Klik hier voor corona kaart van regio Culemborg

Hoe kan ik me laten testen in regio Culemborg?

Voor een covidtest met klachten in Culemborg kun je gratis naar de sneltestlocaties van de GGD Culemborg. Testen voor je reis? Vanaf oktober 2021 kan dit niet meer via testenvoorjereis.nl, vind op PCR test Culemborg waar je de reistest kunt kopen voor je reis in Culemborg.

Nieuwe maatregelen tegen corona omgeving Culemborg

Aantal Corona besmettingen culemborg COVID 19

Ga naar coronaregels kapper en regels waaronder: rivm regels corona, tot wanneer lockdown. NatuurlijkCulemborg blijven de basisregels in Culemborg zeer goed tegen verspreiding van corona:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf thuis en werk uit huis
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Moet je toch naar buiten? Behoud dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere personen
  • Heb je last van verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn? Blijf ten alle tijden binnen!

De laatste COVID-19 cijfers uit de buurt

Bronnen voor corona

Onze bronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie