Coronavirus in Dalfsen Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Er zijn in Dalfsen 5 inwoners positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus in Dalfsen. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Dalfsen per 100.000 inwoners komt neer op 17.

Coronacijfers Dalfsen vandaag, 20 mei

covid-19 besmettingen* 5
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Doden door COVID-19 25
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 91% / 90%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn tot nu toe 8.074.147 inwoners positief getest op corona. Hiervan zijn er 109.562 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 21 mei geeft het RIVM Dalfsen nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Dalfsen

Kaarten van Coronadashboard Dalfsen van de Rijksoverheid met daarop het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Dalfsen
kaart van Dalfsen - corona-teller.nl - Coronavirus Dalfsen Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Dalfsen
Ziekenhuisopnames Dalfsen - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Overijssel

Plaatsen in de Gemeente Dalfsen

Laatste cijfers corona virus besmettingen:

Onderstaand vind u diverse statistieken over coronavirus (covid-19) gemeld door het GGD. Deze cijfers zijn weergegeven in grafieken die van dag op dag de cijfers tonen. Enkele voorvallen worden pas een paar dagen later gemeld aan het GGD wees hier bewust van. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

Aan het GGD gemelde coronabesmettingen

Deze diagram toont het aantal corona (covid-19) patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Dalfsen

Aantal besmettingen Dalfsen grafiek Coronavirus Dalfsen Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in Dalfsen ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus (covid-19) patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis voor corona virus.

Grafiek ziekenhuis opnames Dalfsen

Ziekenhuis opnames Dalfsen Corona cijfers rivm en GGD Dalfsen
Het werkelijke aantal coronabesmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Dalfsen niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Hieronderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden een paar dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona virus regio Dalfsen
Het werkelijke aantal doden in Dalfsen door coronavirus (covid-19) ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona (covid-19) geslacht en leeftijd
Let op daadwerkelijke data kan afwijken, doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Coronavirus (covid-19) in riolering Dalfsen

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Dalfsen is 280. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Dalfsen van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Dalfsen, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Dalfsen.

Corona afvalwater Dalfsen rivm
Wij hebben ook een kaart van Coronabesmettingen laatste nieuws van heel de wereld. Op deze webpagina vind u de internationale corona virus cijfers

Vragen over coronavirus in Dalfsen

Wij merken dat er veel vragen zijn over het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er regio Dalfsen

Vandaag zijn 5 positief getesten personen in Staphorst (20 mei). Op de corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in de regio Dalfsen. Bekijk corona kaart gemeente Dalfsen

Hoe kan ik me voor een test aanmelden in regio Dalfsen?

GGD Dalfsen heeft meerdere teststraten in de buurt van Dalfsen, hier kun je gratis testen op corona met klachten. Corona testen voor vakantie omgeving Dalfsen? Vanaf 1 oktober 2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. Wij verwijzen je naar PCR coronatest Dalfsen, dit is een overzicht met alle commerciële testlocaties in Dalfsen geschikt voor reizen naar het buitenland.

Coronavirus maatregelen in Dalfsen

Aantal Coronavirus besmettingen dalfsen COVID 19

Ga naar 1.5 meter wet en verschillen specefieke maatregelen zoals: wat is er open met corona, handhaving avondklok. NatuurlijkDalfsen blijven de basisregels in Dalfsen erg effectief tegen verspreiding van het virus:

  • Niezen en hoest enkel in de binnenkant van je elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Schud geen handen
  • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
  • Ben je buiten? Houd dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
  • Blijf helemaal binnen als je één van de volgende klachten hebt: verhoging tot 38 graden C, loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest of keelpijn

De laatste Corona cijfers uit de omgeving

Data Bronnen voor corona

Gebruikte bronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie