Coronavirus in Zwolle Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Zwolle 9 mensen positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met corona in Zwolle. Het aantal besmettingen met corona in Zwolle per honderdduizend inwoners komt neer op 6.

Coronacijfers Zwolle vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 9
Ziekenhuisopnames 0
Overledenen door COVID-19 160
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 86% / 86%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

Totaal zijn er in Nederland 8.385.105 inwoners positief getest op het coronavirus (covid-19). Hiervan zijn er 118.007 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Zwolle nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Zwolle

Kaarten van Coronavirusdashboard Zwolle van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Zwolle
kaart van Zwolle - corona-teller.nl - Coronavirus Zwolle Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Zwolle
Ziekenhuisopnames Zwolle - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Overijssel

Alle Plaatsen in de Gemeente Zwolle

Laatste cijfers corona:

Hieronder vind u verschillende statistieken over corona virus gemeld door het GGD. Deze zijn weergegeven in diagrammen die van dag op dag de cijfers tonen. Wees je er bewust van dat enkele gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan het GGD. Achteraf wordt dit gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Aan het GGD gemelde besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal corona (covid-19) besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Zwolle

Aantal besmettingen Zwolle grafiek Coronavirus Zwolle Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal coronavirus besmettingen in Zwolle ligt hoger, omdat niet iedereen getest wordt.

Corona virus patiënten in het ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Zwolle

Ziekenhuis opnames Zwolle Corona cijfers rivm en GGD Zwolle
Het werkelijke aantal besmettingen met covid-19 in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Zwolle in sommige gevallen niet op de hoogte is van een opname in het ziekenhuis als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus (covid-19) per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden gecorrigeerd.

grafiek aantal doden coronavirus (covid-19) in Zwolle
Het werkelijke aantal doden in Zwolle door coronavirus ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona (covid-19) leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Coronavirus in Riool Zwolle

Het aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Zwolle is 435. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Zwolle van één week te delen door het aantal water testen. De data is afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Zwolle, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Zwolle.

Corona afvalwater Zwolle rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Corona Nieuws internationaal. Op deze link lees je de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over coronavirus (covid-19)

Vragen over coronavirus Zwolle

Er zijn in Zwolle enorm veel vragen rondom het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in Zwolle

Vandaag zijn 9 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de corona-kaar kun je exact zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in de regio Zwolle. Klik hier voor gemeente Zwolle

Waar kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in de regio Zwolle?

GGD Zwolle heeft meerdere teststraten in de regio Zwolle waar je gratis kunt testen met klachten. Coronatesten voor vakantie omgeving Zwolle? Vanaf oktober 2021 is testen voor je reis op eigen kosten. Hiervoor verwijzen wij je naar PCR test Zwolle, dit is een pagina met alle commerciële teststraten in Zwolle geschikt voor reizen.

Nieuwe maatregelen tegen corona omgeving Zwolle

Aantal Corona virus besmettingen in zwolle COVID 19

Ga naar nu in Zwolle en verschillen specefieke regels zoals: rivm regels corona, corona terras regels, coronamaatregel. NatuurlijkZwolle blijven de basisregels in Zwolle buitengewoon goed tegen verspreiding:

  • Hoest en nies doe je enkel in de elleboog
  • Maak alleen gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Schud geen handen
  • Blijf binnen huis en werk vanuit huis zoveel dit mogelijk is
  • Ben je buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van anderen
  • Kom niet uit huis als je verkoudheidsklachten hebt: keelpijn, lichte hoest, loopneus, verhoging tot 38 graden C of neusverkoudheid

Het laatste nieuws over coronavirus in de omgeving

Data Bronnen voor COVID-19

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie