Coronavirus in Houten Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Houten 2 inwoners positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met corona (covid-19) in Houten. Het aantal besmettingen met corona in Houten per honderdduizend inwoners komt neer op 4.

Coronacijfers Houten vandaag, 27 mei

Coronavirus besmettingen* 2
Ziekenhuisopnames 0
Overledenen door COVID-19 53
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 91% / 91%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn tot nu toe 8.080.027 besmettingen met corona. Hiervan zijn er 109.763 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 28 mei geeft het RIVM Houten nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Houten

Kaarten van Coronadashboard Houten van de Rijksoverheid met daarop het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Houten
kaart van Houten - corona-teller.nl - Coronavirus Houten Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Houten
Ziekenhuisopnames Houten - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Utrecht

Welke Plaatsen zijn er in Gemeente Houten?

Cijfers COVID-19 besmettingen:

Onderstaand vind u verschillende cijfers over corona virus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze statistieken zijn weergegeven in grafieken die per dag de aantallen tonen. Houd er rekening mee dat sommige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan het GGD. Achteraf wordt dit gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden gecorrigeerd.

Bij het GGD gemelde coronabesmettingen

Deze grafiek toont het aantal corona besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Houten

Aantal besmettingen Houten grafiek Coronavirus Houten Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal mensen besmet met corona in Houten ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest.

Coronavirus (covid-19) patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal personen in het ziekenhuis opgenomen voor corona virus.

Grafiek ziekenhuis opnames Houten

Ziekenhuis opnames Houten Corona cijfers rivm en GGD Houten
Het werkelijke aantal besmettingen met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Houten niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona virus per dag

Hieronderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

aantal doden corona virus gemeente Houten
Het werkelijke aantal doden in Houten door coronavirus (covid-19) ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

In het violet het aantal overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Let op daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen getest worden.

Corona virus in Riool Houten

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Houten is 431. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Houten van één week te delen door het aantal metingen. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Houten, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Houten.

Corona afvalwater Houten rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen cijfers per land. Hierop lees je de internationale het laatste nieuws en cijfers over corona virus

Vragen over COVID-19 Houten

Er zijn in Houten enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel besmettingen met corona zijn er geteld in Houten

Vandaag zijn 2 positief getesten personen in Staphorst (27 mei). Op onze corona-dashboard kun je precies zien hoeveel personen er positief getest zijn met corona in de regio Houten. Bekijk COVID-19 kaart gemeente Houten

Hoe kan ik me voor een covid-19 test aanmelden in regio Houten?

Voor coronatesten met klachten in Houten kun je kostenloos terecht bij de sneltestlocaties van de GGD Houten. Testen voor vakantie? Vanaf oktober 2021 kan dit niet meer via testenvoorjereis.nl, vind op PCR corona-test Houten waar je de sneltest kunt kopen voor je reis in Houten.

Nieuwe coronavirusmaatregelen omgeving Houten

Aantal Corona virus besmettingen houten COVID 19

Ga naar tot wanneer avondklok nederland en regels zoals: nieuwe maatregelen corona avondklok, mondkapje bier drinken, wetgeving mondkapjes. NatuurlijkHouten blijven de basisregels in Houten van kracht:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest enkel in de elleboog
  • Blijf binnen en werk vanuit huis
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Moet je toch naar buiten? Houd dan meer dan 150 cm (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
  • Kom niet uit huis als je één van de volgende klachten hebt: loopneus, neusverkoudheid, lichte hoest, keelpijn of verhoging tot 38 graden C

Meer cijfers van coronavirus in de omgeving

Bronnen voor corona

Gebruikte bronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie