Coronavirus in Utrecht Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Er zijn in Utrecht 32 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 1 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus (covid-19) in Utrecht. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Utrecht per honderdduizend mensen komt neer op 8.

Coronacijfers Utrecht vandaag, 28 mei

Corona besmettingen* 32
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 1
Doden door COVID-19 319
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 84% / 84%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 het laatste live Nieuws

In Nederland zijn tot nu toe 8.081.987 besmettingen met het corona virus. Hiervan zijn er 109.807 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een visualisatie van de Corona cijfers in Nederland, 29 mei geeft het RIVM Utrecht nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Utrecht

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Utrecht van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Utrecht
kaart van Utrecht - corona-teller.nl - Coronavirus Utrecht Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Utrecht
Ziekenhuisopnames Utrecht - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Utrecht

Gemeente Utrecht: Alle Steden en Dorpen

Cijfers coronavirus:

Hieronder vind u diverse gegevens over corona virus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze gegevens zijn weergegeven in grafieken die per dag de aantallen tonen. Houd er rekening mee dat sommige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Dit wordt achteraf gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

Aan GGD gemelde besmettingen met covid-19

Deze visualisatie toont het aantal corona (covid-19) patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Utrecht

Aantal besmettingen Utrecht grafiek Coronavirus Utrecht Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in Utrecht ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest.

Coronavirus patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis voor coronavirus (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Utrecht

Ziekenhuis opnames Utrecht Corona cijfers rivm en GGD Utrecht
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Utrecht in sommige gevallen niet op de hoogte is van een opname in het ziekenhuis wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

grafiek aantal doden corona virus regio Utrecht
Het werkelijke aantal doden in Utrecht door coronavirus (covid-19) ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, omdat niet alle overledenen worden getest.

Corona (covid-19) in riolering Utrecht

Het aantal gemeten corona deeltjes in Utrecht is 327. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Utrecht van één week te delen door het aantal metingen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Utrecht, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Utrecht.

Corona afvalwater Utrecht rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Corona cijfers en nieuws internationaal. Op deze pagina lees je de wereldwijde corona cijfers

Vragen over corona in Utrecht

Er zijn in Utrecht enorm veel vragen over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in in Utrecht

Vandaag zijn 32 positief getesten personen in Staphorst (28 mei). Op onze coronavirus-dashboard bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met corona in de regio Utrecht. Klik hier voor coronavirus kaart van regio Utrecht

Hoe kan ik me laten testen in regio Utrecht?

GGD Utrecht heeft meerdere teststraten in de omgeving Utrecht waar je gratis kunt testen op corona met klachten. Testen voor vakantie gemeente Utrecht? Vanaf 1-10-2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. Hiervoor verwijzen we je naar PCR test Utrecht, dit is een overzicht met alle commerciële testlocaties in Utrecht geschikt voor reizen.

Huidige maatregelen tegen corona in Utrecht

Aantal Coronavirus besmettingen regio Utrecht COVID 19

Zoek op rijksoverheid mondkapje en andere specefieke regels als: hbo open corona, regels feest thuis corona. De basisregels in Utrecht blijven belangrijk:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest in de binnenzijde van je elleboog
  • Blijf binnen; werk uit huis als dit mogelijk is
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 150 centimeter afstand van andere mensen
  • Blijf binnen als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

De laatste COVID-19 nieuws berichten uit de buurt

Bronnen voor coronavirus

Gebruikte Databronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie