Utrecht Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (06-12-2021)

Op het moment van publiceren zijn er in Utrecht 531.0 inwoners positief getest op corona. Hiervan zijn er 3 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met corona (covid-19) in Utrecht. Het aantal besmettingen met corona in Utrecht per honderdduizend mensen komt neer op 147.8.

Coronacijfers Utrecht vandaag, 06 december

Coronavirus besmettingen* 531.0
Ziekenhuisopnames 3
Overledenen met COVID 270
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 85% / 84%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn er totaal 2365409 mensen besmet met het coronavirus (covid-19). Hiervan zijn er 81473 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 07 december geeft het RIVM Utrecht nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Utrecht

Kaarten van Coronavirusdashboard Utrecht van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Utrecht
kaart van Utrecht - corona-teller.nl - Coronavirus Utrecht Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Utrecht
Ziekenhuisopnames Utrecht - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Utrecht

Welke Steden en Dorpen zijn er in de Gemeente Utrecht?

Laatste cijfers coronavirus:

Hieronder vind u meerdere statistieken over corona virus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze zijn gevisualiseerd in diagrammen die per dag de cijfers tonen. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) krijgt in sommige gevallen een paar dagen later melding. Dit wordt achteraf gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

Aan GGD gemelde besmettingen met het coronavirus

Deze grafiek toont het aantal corona gevallen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Utrecht

Aantal besmettingen Utrecht grafiek Coronavirus Utrecht Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Utrecht ligt hoger, omdat niet wordt getest.

Corona (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal personen in het ziekenhuis opgenomen voor coronavirus (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Utrecht

Ziekenhuis opnames Utrecht Corona cijfers rivm en GGD Utrecht
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Utrecht soms niet op de hoogte wordt gesteld van een opname in het ziekenhuis wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Onderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona virus gemeente Utrecht
Het daadwerkelijke aantal doden in Utrecht door corona ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden corona geslacht en leeftijd
Let op daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Corona (covid-19) in Riool Utrecht

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Utrecht is 1050. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona (covid-19) deeltjes in Utrecht van één week te delen door het aantal water testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Utrecht, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Utrecht.

Corona afvalwater Utrecht rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronavirus Nieuws van heel de wereld. Op deze pagina lees je de wereldwijde corona cijfers

Vragen over COVID-19 Utrecht

Wij merken dat er veel vragen zijn over het corona hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in regio Utrecht

Vandaag zijn 531.0 positief getesten personen in Staphorst (06 december). Op de corona-teller bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Utrecht. Klik hier voor corona (COVID-19) kaart van regio Utrecht

Hoe kan ik me voor een test aanmelden in de regio Utrecht?

GGD Utrecht heeft een teststraat in de regio Utrecht waar je gratis kunt testen op corona met klachten. Wil je testen voor vakantie gemeente Utrecht? Vanaf oktober 2021 is testen voor je reis op eigen kosten. Wij verwijzen je naar PCR coronatest Utrecht, dit is een overzicht met alle teststraten in Utrecht geschikt voor reizen naar het buitenland.

Actuele maatregelen tegen het coronavirus Utrecht

Aantal Coronavirus besmettingen regio Utrecht COVID 19

Lees rijksoverheid mondkapje en vragen zoals hbo open corona, regels feest thuis corona. De basisregels in Utrecht blijven buitengewoon belangrijk tegen verspreiding van het coronavirus:

  • Geen handen schudden
  • Hoesten en niezen alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Blijf binnen huis; werk vanuit huis
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Moet je toch buiten komen? Behoud dan minimaal 150 cm afstand van elkaar
  • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn

Meer statistieken corona in de omgeving

Data Bronnen voor coronavirus

De bronnen die gebruikt zijn voor deze pagina kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie