Coronavirus in Utrechtse Heuvelrug Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Utrechtse Heuvelrug 2 mensen positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op corona (covid-19) in Utrechtse Heuvelrug. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Utrechtse Heuvelrug per honderdduizend mensen komt neer op 4.

Coronacijfers Utrechtse Heuvelrug vandaag, 28 mei

covid-19 besmettingen* 2
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Overledenen door COVID-19 92
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 87% / 86%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn er totaal 8.081.987 Besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 109.807 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 29 mei geeft het RIVM Utrechtse Heuvelrug nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Utrechtse Heuvelrug

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Utrechtse Heuvelrug van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Utrechtse Heuvelrug
kaart van Utrechtse Heuvelrug - corona-teller.nl - Coronavirus Utrechtse Heuvelrug Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Utrechtse Heuvelrug
Ziekenhuisopnames Utrechtse Heuvelrug - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Besmettingen met Corona in Provincie Utrecht

Welke Plaatsen zijn er in Gemeente Utrechtse Heuvelrug?

Laatste cijfers covid-19 virus aantal besmettingen:

Onderstaand vind u diverse gegevens over corona virus gemeld door het GGD. Deze gegevens zijn uitgebeeld in diagrammen die per dag de aantallen tonen. Het GGD krijgt in enkele voorvallen een paar dagen later melding. Dit wordt achteraf gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

Bij het GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze diagram toont het aantal coronavirus besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Utrechtse Heuvelrug

Aantal besmettingen Utrechtse Heuvelrug grafiek Coronavirus Utrechtse Heuvelrug Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in Utrechtse Heuvelrug ligt hoger, omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona patiënten in het ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis voor corona.

Grafiek ziekenhuis opnames Utrechtse Heuvelrug

Ziekenhuis opnames Utrechtse Heuvelrug Corona cijfers rivm en GGD Utrechtse Heuvelrug
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Utrechtse Heuvelrug niet altijd op de hoogte is van een opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona virus per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de coronavirus (covid-19) overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona gemeente Utrechtse Heuvelrug
Het werkelijke aantal doden in Utrechtse Heuvelrug door corona virus ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

In het blauw is het aantal overleden mannen te zien en in het violet het aantal overleden vrouwen.

Doden corona (covid-19) leeftijd en geslacht
Let op werkelijke data kan afwijken, doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Coronavirus (covid-19) in Riool Utrechtse Heuvelrug

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Utrechtse Heuvelrug is 314. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Utrechtse Heuvelrug van één week te delen door het aantal water metingen. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Utrechtse Heuvelrug, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Utrechtse Heuvelrug.

Corona afvalwater Utrechtse Heuvelrug rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronavirus Nieuws per land. Op dit webadres staan de wereldwijde het laatste nieuws en cijfers over coronavirus

Vragen over coronavirus Utrechtse Heuvelrug

Er zijn nog erg veel vragen rondom het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel besmettingen met coronavirus zijn er Utrechtse Heuvelrug

Vandaag zijn 2 positief getesten personen in Staphorst (28 mei). Op de corona-dashboard kun je precies zien hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in de regio Utrechtse Heuvelrug. Klik hier voor gemeente Utrechtse Heuvelrug

Waar kan ik me laten testen op covid-19 in Utrechtse Heuvelrug?

GGD Utrechtse Heuvelrug heeft een testlocatie in de regio Utrechtse Heuvelrug waar je gratis kunt testen op covid met klachten. PCR-testen voor vakantie gemeente Utrechtse Heuvelrug? Vanaf 1-10-2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. Hiervoor verwijzen wij je naar PCR corona-test Utrechtse Heuvelrug, dit is een pagina met alle commerciële teststraten in Utrechtse Heuvelrug met reisdocument.

Corona maatregelen regio Utrechtse Heuvelrug

Aantal Corona virus besmettingen utrechtse-heuvelrug COVID 19

Bekijk zijn restaurants open en andere specefieke coronamaatregelen waaronder tot hoelang lockdown, avondklok tot welke datum, aantal personen in auto corona, avondklok Utrechtse Heuvelrug. De basisregels in Utrechtse Heuvelrug blijven buitengewoon goed tegen verspreiding van het virus:

  • Niezen en hoesten doe je enkel in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Schud geen handen
  • Blijf binnen en werk thuis zoveel dit mogelijk is
  • Ga je naar buiten? Behoud dan meer dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
  • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, lichte hoest, verhoging tot 38 graden C of keelpijn? Blijf ten alle tijden thuis!

De laatste Coronavirus nieuws berichten uit de buurt

Data Bronnen voor COVID-19

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie