Weststellingwerf Besmettingen, Ziekenhuisopnames, Doden en vaccinatie cijfers vandaag (04-12-2021)

Er zijn in Weststellingwerf 33.0 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens besmettingen met het coronavirus (covid-19) in Weststellingwerf. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Weststellingwerf per honderdduizend inwoners komt neer op 126.3.

Coronacijfers Weststellingwerf vandaag, 04 december

Corona besmettingen* 33.0
Ziekenhuisopnames 0
Doden door COVID-19 29
Vaccinatiegraad(eerste/volledig) 84% / 82%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

Totaal zijn er in Nederland 2365409 inwoners positief getest op het coronavirus. Hiervan zijn er 81473 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 05 december geeft het RIVM Weststellingwerf nieuwe data uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Weststellingwerf

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Weststellingwerf van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Weststellingwerf
kaart van Weststellingwerf - corona-teller.nl - Coronavirus Weststellingwerf Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Weststellingwerf
Ziekenhuisopnames Weststellingwerf - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Coronabesmettingen in Provincie Friesland

Welke Plaatsen zijn er in de Gemeente Weststellingwerf?

Cijfers covid-19 virus besmettingen:

Hieronder vind u verschillende data over coronavirus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze statistieken zijn weergegeven in diagrammen die per dag de aantallen tonen. Houd er rekening mee dat enige gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan het GGD. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

Bij het GGD gemelde besmettingen met het coronavirus

Deze grafiek toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Weststellingwerf

Aantal besmettingen Weststellingwerf grafiek Coronavirus Weststellingwerf Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Weststellingwerf ligt hoger, omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona virus patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal personen opgenomen in het ziekenhuis voor corona (covid-19).

Grafiek ziekenhuis opnames Weststellingwerf

Ziekenhuis opnames Weststellingwerf Corona cijfers rivm en GGD Weststellingwerf
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Weststellingwerf soms niet op de hoogte is van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona virus per dag

Onderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden coronavirus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

grafiek aantal doden coronavirus gemeente Weststellingwerf
Het werkelijke aantal doden in Weststellingwerf door coronavirus (covid-19) ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

In het violet het aantal overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden corona virus geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke data kan afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op het virus.

Corona in rioolwater Weststellingwerf

Het aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Weststellingwerf is 369. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Weststellingwerf van één week te delen door het aantal water testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Weststellingwerf, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Weststellingwerf.

Corona afvalwater Weststellingwerf rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen laatste nieuws van heel de wereld. Op dit webadres leest u de internationale cijfers en nieuws over coronavirus (covid-19)

Vragen over coronavirus Weststellingwerf

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in Weststellingwerf

Vandaag zijn 33.0 positief getesten personen in Staphorst (04 december). Op de (COVID-19) corona-dashboard bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus in Weststellingwerf. Klik hier voor corona kaart van regio Weststellingwerf

Waar kan ik me voor een test aanmelden in de regio Weststellingwerf?

GGD Weststellingwerf heeft meerdere teststraten in de buurt van Weststellingwerf, hier kun je gratis testen op covid met klachten. PCR-testen voor vakantie gemeente Weststellingwerf? Vanaf 1 oktober kost testen voor je reis geld. Hiervoor verwijzen we je naar PCR test Weststellingwerf, dit is een pagina met alle teststraten in Weststellingwerf geschikt voor reizen naar het buitenland.

Coronavirus-maatregelen omgeving Weststellingwerf

Aantal Coronavirus besmettingen regio weststellingwerf COVID 19

Ga naar corona openingstijden en specefieke coronavragen zoals restaurants open nederland, maatregelen corona, clubs open corona. NatuurlijkWeststellingwerf blijven de basisregels in Weststellingwerf belangrijk:

  • Hoest en nies alleen in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Geen handen schudden
  • Blijf zoveel mogelijk thuis en werk uit huis als dit mogelijk is
  • Ben je buiten? Behoud dan meer dan 1,5m (dit zijn 2 armlengtes) afstand van andere mensen
  • Blijf helemaal binnen als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

De laatste COVID-19 nieuws berichten uit de omgeving

Bronnen voor COVID-19

Gebruikte bronnen vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie