Coronavirus in Smallingerland Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Er zijn in Smallingerland 2 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus (covid-19) in Smallingerland. Het aantal besmettingen met corona in Smallingerland per 100.000 inwoners komt neer op 3.

Coronacijfers Smallingerland vandaag, 28 mei

Corona besmettingen* 2
Ziekenhuisopnames 0
Overledenen 43
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 82% / 80%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn tot nu toe 8.081.987 besmettingen met het coronavirus. Hiervan zijn er 109.807 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 29 mei geeft het RIVM Smallingerland nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Smallingerland

Kaarten van Coronavirusdashboard Smallingerland van de Rijksoverheid met het aantal Coronavirus patiënten.

Kaart Besmettingen Smallingerland
kaart van Smallingerland - corona-teller.nl - Coronavirus Smallingerland Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Smallingerland
Ziekenhuisopnames Smallingerland - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Corona in regio Friesland

Welke Steden en Dorpen zijn er Gemeente Smallingerland?

Cijfers corona virus aantal besmettingen:

Hieronder vind u diverse cijfers over coronavirus (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze gegevens zijn uitgebeeld in grafieken die van dag op dag de aantallen tonen. Houd er rekening mee dat enige gevallen pas enkele dagen later worden gemeld aan Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere feiten later worden gecorrigeerd.

Bij het GGD gemelde besmettingen met het coronavirus

Deze grafiek toont het aantal corona (covid-19) besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Smallingerland

Aantal besmettingen Smallingerland grafiek Coronavirus Smallingerland Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal coronavirus besmettingen in Smallingerland ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest.

Corona patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal corona virus patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Smallingerland

Ziekenhuis opnames Smallingerland Corona cijfers rivm en GGD Smallingerland
Het werkelijke aantal mensen besmet met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Smallingerland in sommige gevallen niet op de hoogte wordt gesteld van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan coronavirus per dag

Hieronderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden coronavirus (covid-19) patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden aangepast.

aantal doden corona Smallingerland
Het daadwerkelijke aantal doden in Smallingerland door coronavirus (covid-19) ligt hoger, doordat niet alle overledenen worden getest op het virus.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona

In het violet het aantal overleden vrouwen en in het blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke data kan afwijken, omdat niet alle overledenen worden getest op corona.

Corona (covid-19) in riolering Smallingerland

Het aantal gemeten corona deeltjes in Smallingerland is 191. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus deeltjes in Smallingerland van één week te delen door het aantal water metingen. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Smallingerland, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Smallingerland.

Corona afvalwater Smallingerland rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Besmettingen met Corona cijfers en nieuws internationaal. Op deze webpagina vind u de wereldwijde corona virus cijfers

Vragen over coronavirus in Smallingerland

Er zijn in Smallingerland enorm veel vragen over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er gemeten in regio Smallingerland

Vandaag zijn 2 positief getesten personen in Staphorst (28 mei). Op onze corona-kaar bekijk je realtime, hoeveel mensen er positief getest zijn met coronavirus Smallingerland. Klik hier voor regio Smallingerland

Hoe kan ik me laten testen op covid-19 in Smallingerland?

Voor een coronatest met klachten in Smallingerland kun je gratis naar de sneltestlocaties van de GGD Smallingerland. Testen voor een reis naar het buitenland? Vanaf 1 oktober 2021 kan dit niet meer via testenvoorjereis.nl, vind op PCR coronatest Smallingerland waar je een PCR-reistest kunt kopen voor je reis in Smallingerland.

Huidige maatregelen tegen COVID-19 Smallingerland

Aantal Corona virus besmettingen smallingerland COVID 19

Zoek op mogelijke nieuwe maatregelen corona en specefieke coronavragen zoals: maatregelen lockdown, met hoeveel in auto corona, corona maatregelen nederland. NatuurlijkSmallingerland blijven de basisregels in Smallingerland erg goed tegen verspreiding van corona:

  • Schud geen handen
  • Niezen en hoest in de elleboog
  • Blijf binnen en werk uit huis zoveel dit mogelijk is
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
  • Ben je buiten? Behoud dan minimaal 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van andere mensen
  • Heb je last van lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid? Blijf ten alle tijden thuis!

Meer cijfers van coronavirus in de buurt

Bronnen voor COVID-19

De bronnen die gebruikt zijn voor deze pagina kun je vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie