Coronavirus in Zaltbommel Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Vandaag zijn er in Zaltbommel 4 inwoners positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze positief getest zijn op het coronavirus (covid-19) in Zaltbommel. Het aantal besmettingen met corona in Zaltbommel per 100.000 inwoners komt neer op 13.

Coronacijfers Zaltbommel vandaag, 31 augustus

Corona besmettingen* 4
Ziekenhuisopnames 0
Overledenen 50
Vaccinatiegraad (eerste/volledig) 78% / 77%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn tot nu toe 8.385.105 besmettingen met het coronavirus (covid-19). Hiervan zijn er 118.007 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een visualisatie van de landelijke cijfers, 01 september geeft het RIVM Zaltbommel nieuwe data uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Zaltbommel

Kaarten van Coronavirusdashboard Zaltbommel van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Zaltbommel
kaart van Zaltbommel - corona-teller.nl - Coronavirus Zaltbommel Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Zaltbommel
Ziekenhuisopnames Zaltbommel - Kaart Corona Dashboard

Wij hebben ook een kaart van Gelderland

Gemeente Zaltbommel: Alle Steden en Dorpen

Laatste cijfers corona aantal besmettingen:

Onderstaand vind u meerdere gegevens over corona gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze statistieken zijn weergegeven in grafieken die van dag op dag de gegevens tonen. Sommige voorvallen worden pas een paar dagen later gemeld aan het GGD wees hier bewust van. Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden gecorrigeerd.

Bij het GGD gemelde coronabesmettingen

Deze grafiek toont het aantal corona patiënten gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Zaltbommel

Aantal besmettingen Zaltbommel grafiek Coronavirus Zaltbommel Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Zaltbommel ligt hoger, aangezien niet wordt getest op het coronavirus.

Corona (covid-19) patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze grafiek toont het aantal coronavirus patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Zaltbommel

Ziekenhuis opnames Zaltbommel Corona cijfers rivm en GGD Zaltbommel
Het feitelijke aantal coronavirus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat het GGD Zaltbommel in sommige gevallen niet op de hoogte is van een ziekenhuis opname als deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Hieronderstaande visualisatie laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

aantal doden corona virus regio Zaltbommel
Het werkelijke aantal doden in Zaltbommel door corona virus ligt hoger, doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona virus

Waarbij violet staat voor overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus (covid-19) leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke gegevens kunnen afwijken, doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Corona (covid-19) in riolering Zaltbommel

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Zaltbommel is 233. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Zaltbommel van één week te delen door het aantal coronatesten. De gegevens zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Zaltbommel, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Zaltbommel.

Corona afvalwater Zaltbommel rivm
Wij hebben ook een kaart van Coronabesmettingen Nieuws per land. Hierop staan de internationale cijfers en nieuws over corona (covid-19)

Vragen over corona Zaltbommel

Er zijn nog erg veel vragen rondom het coronavirus hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er gemeten in regio Zaltbommel

Vandaag zijn 4 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op de (COVID-19) corona-teller kun je exact zien hoeveel personen er positief getest zijn met COVID-19 Zaltbommel. Bekijk COVID-19 kaart regio Zaltbommel

Waar kan ik me voor een test aanmelden in Zaltbommel?

GGD Zaltbommel heeft meerdere teststraten in de regio Zaltbommel waar je gratis kunt coronatesten met klachten. Testen voor vakantie in Zaltbommel? Vanaf 1-10-2021 moet je testen voor je reis zelf betalen. Hiervoor verwijzen wij je naar PCR test Zaltbommel, dit is een overzicht met alle commerciële teststraten in Zaltbommel geschikt voor reizen.

Nieuwe maatregelen tegen het coronavirus Zaltbommel

Aantal Corona virus besmettingen zaltbommel COVID 19

Ga naar rivm corona auto en andere specefieke coronamaatregelen als mensen in de auto corona, update corona maatregelen, alcoholverkoop na 8 uur. NatuurlijkZaltbommel blijven de basisregels in Zaltbommel buitengewoon effectief tegen verspreiding van corona:

  • Niezen en hoest in de elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Geen handen schudden
  • Blijf binnen; werk uit huis
  • Moet je toch buiten komen? Behoud dan meer dan 150 centimeter (twee armlengtes) afstand van anderen
  • Blijf binnen als je één van de volgende klachten hebt: lichte hoest, keelpijn, verhoging tot 38 graden C, loopneus of neusverkoudheid

Meer statistieken coronavirus in de omgeving

Data Bronnen voor corona

Gebruikte Databronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie