Coronavirus in Waalwijk Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Waalwijk 0 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Hiervan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus (covid-19) in Waalwijk. Het aantal besmettingen met corona in Waalwijk per honderdduizend inwoners komt neer op 0.

Coronacijfers Waalwijk vandaag, 28 mei

Corona besmettingen* 0
Ziekenhuisopnames wegens corona 0
Overledenen 85
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 85% / 85%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

Totaal zijn er in Nederland 8.081.987 Besmettingen met het corona virus. Hiervan zijn er 109.807 opgenomen in een ziekenhuis. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 Nederlanders overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 29 mei geeft het RIVM Waalwijk nieuwe cijfers uit en wordt dit bericht geupdate.

Kaart Waalwijk

Kaarten uit het Coronavirusdashboard Waalwijk van de Rijksoverheid met daarop het aantal Coronabesmettingen.

Kaart Besmettingen Waalwijk
kaart van Waalwijk - corona-teller.nl - Coronavirus Waalwijk Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Waalwijk
Ziekenhuisopnames Waalwijk - Kaart Corona Dashboard

Klik op volgende link voor cijfers van Corona in Provincie Noord Brabant

Gemeente Waalwijk: Overzicht Plaatsen

Laatste Cijfers COVID-19 besmettingen:

Hieronder vind u verschillende data over coronavirus (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze gegevens zijn uitgebeeld in diagrammen die per dag de cijfers tonen. Het GGD krijgt in enkele voorvallen een paar dagen later melding. Dit wordt achteraf gecontroleerd, waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

Aan GGD gemelde coronavirus besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) gevallen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Waalwijk

Aantal besmettingen Waalwijk grafiek Coronavirus Waalwijk Covid-19 Cijfers
Het daadwerkelijke aantal mensen besmet met corona in Waalwijk ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus (covid-19) patiënten opgenomen in het ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Waalwijk

Ziekenhuis opnames Waalwijk Corona cijfers rivm en GGD Waalwijk
Het werkelijke aantal coronavirus besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Waalwijk niet altijd op de hoogte wordt gesteld van een opname in het ziekenhuis wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Hieronderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de corona virus overledenen worden pas enkele dagen later gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden bijgesteld.

aantal doden corona (covid-19) gemeente Waalwijk
Het werkelijke aantal doden in Waalwijk door corona virus ligt hoger, omdat niet alle overledenen getest worden op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus (covid-19)

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden corona virus leeftijd en geslacht
Let op werkelijke cijfers kunnen afwijken, omdat niet alle overledenen worden getest.

Coronavirus in riolering Waalwijk

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Waalwijk is 178. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten coronavirus (covid-19) deeltjes in Waalwijk van één week te delen door het aantal metingen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waalwijk, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Waalwijk.

Corona afvalwater Waalwijk rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Corona cijfers en nieuws internationaal. Op dit webadres leest u de internationale corona (covid-19) cijfers

Vragen over corona in Waalwijk

Wij merken dat er veel vragen zijn over het COVID-19 virus hieronder proberen we de belangrijkste vragen te beantwoorden.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er geteld in regio Waalwijk

Vandaag zijn 0 positief getesten personen in Staphorst (28 mei). Op onze coronavirus-teller bekijk je realtime, hoeveel personen er positief getest zijn met coronavirus in de regio Waalwijk. Bekijk corona kaart regio Waalwijk

Waar kan ik me laten testen op corona in Waalwijk?

Voor een sneltest met klachten in Waalwijk kun je gratis terecht bij covidteststraten van de GGD Waalwijk. Testen voor je reis? Vanaf 1 oktober 2021 kan dit niet meer gratis met testenvoorjereis.nl, vind op PCR test Waalwijk waar je kunt testen voor je reis in Waalwijk.

Actuele maatregelen tegen corona omgeving Waalwijk

Aantal Coronavirus besmettingen regio waalwijk COVID 19

Ga naar groepen van 10 personen corona en andere specefieke coronaregels waaronder: nieuwe lockdown regels, groepen 10 personen corona. De basisregels in Waalwijk blijven goed tegen verspreiding van corona:

  • Niezen en hoest alleen in de binnenzijde van je elleboog
  • Maak enkel gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
  • Geen handen schudden
  • Blijf zoveel mogelijk binnen; werk thuis zoveel dit mogelijk is
  • Kom je toch buiten? Houd dan minimaal 1,5 meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
  • Ben je ziek blijf dan binnen!

Meer cijfers van COVID-19 in de buurt

Bronnen voor corona

Onze bronnen kunt u vinden op: https://data.rivm.nl/covid-19/Heeft u vragen? dan kunt u e-mailen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie