Coronavirus in Delft Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Delft 9 inwoners positief getest op besmetting met het coronavirus. Daarvan zijn er 0 mensen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus (covid-19) in Delft. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Delft per honderdduizend mensen komt neer op 8.

Coronacijfers Delft vandaag, 31 augustus

covid-19 besmettingen* 9
Ziekenhuisopnames 0
Doden met COVID 94
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 81% / 80%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
kaart van nederland corona-teller.nl

In Nederland zijn er totaal 8.385.105 inwoners besmet met het coronavirus. Hiervan zijn er 118.007 in het ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan het corona virus. Hieronder een tabel met de Corona cijfers in Nederland, 01 september geeft het RIVM Delft nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Delft

Kaarten van Coronavirusdashboard Delft van de Rijksoverheid met daarop gevisualiseerd het aantal Besmettingen met Corona.

Kaart Besmettingen Delft
kaart van Delft - corona-teller.nl - Coronavirus Delft Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Delft
Ziekenhuisopnames Delft - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Zuid Holland

Welke Steden en Dorpen zijn er Gemeente Delft?

Laatste cijfers COVID-19 aantal besmettingen:

Hieronder vind u diverse statistieken over coronavirus (covid-19) gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze statistieken zijn gevisualiseerd in diagrammen die per dag de cijfers tonen. Het GGD krijgt in sommige voorvallen enkele dagen later melding wees hier bewust van. Deze data wordt achteraf beoordeeld, hierdoor kan het zijn dat eerdere feiten later worden aangepast.

Bij het GGD gemelde besmettingen

Deze diagram toont het aantal corona (covid-19) besmettingen gemeld bij het GGD.

Grafiek aantal besmettingen Delft

Aantal besmettingen Delft grafiek Coronavirus Delft Covid-19 Cijfers
Het feitelijke aantal coronabesmettingen in Delft ligt hoger, omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Corona patiënten opgenomen in ziekenhuis

Deze visualisatie toont het aantal coronavirus (covid-19) patiënten in het ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Delft

Ziekenhuis opnames Delft Corona cijfers rivm en GGD Delft
Het werkelijke aantal besmettingen met corona in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Delft niet altijd op de hoogte is van een opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona per dag

Onderstaande diagram laat het aantal gemelde overleden corona virus patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

grafiek aantal doden corona virus Delft
Het daadwerkelijke aantal doden in Delft door coronavirus (covid-19) ligt hoger, aangezien niet alle overledenen getest worden.

Leeftijd en geslacht van overledenen corona (covid-19)

Waarbij blauw staat voor overleden mannen en violet voor het aantal overleden vrouwen

Doden coronavirus (covid-19) geslacht en leeftijd
Houd er rekening mee dat werkelijke gegevens kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen getest worden op corona.

Coronavirus in Riool Delft

Het aantal gemeten coronavirus deeltjes in Delft is 831. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona virus deeltjes in Delft van één week te delen door het aantal coronatesten. De statistieken zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Delft, RWZI zuivert afvalwater en meet waterkwaliteit van het afvalwater in Delft.

Corona afvalwater Delft rivm
Klik op de blauwe link voor een kaart van Coronabesmettingen cijfers van heel de wereld. Op deze pagina staan de internationale het laatste nieuws en cijfers over corona

Vragen over coronavirus Delft

Er zijn nog erg veel vragen over het coronavirus hieronder 3 veel gestelde vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er geteld in regio Delft

Vandaag zijn 9 positief getesten personen in Staphorst (31 augustus). Op onze coronavirus-dashboard kun je precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Delft. Klik hier voor regio Delft

Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in regio Delft?

Voor coronatesten met klachten in Delft kun je gratis naar de covidtest straat van de GGD Delft. Testen voor vakantie? Vanaf 1 oktober 2021 bestaat bestaat reistesten met testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR corona-test Delft waar je de sneltest kunt kopen voor je reis in Delft.

Corona-maatregelen omgeving Delft

Aantal Corona besmettingen in delft COVID 19

Zoek op corona groepen en andere coronaregels als: wetgeving mondkapjes, rivm nieuwe maatregelen. De basisregels in Delft blijven van kracht:

  • Hoest en nies enkel in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg na gebruik
  • Schud geen handen
  • Blijf binnen huis en werk thuis als dat kan
  • Ga je naar buiten? Houd dan anderhalve meter (dit zijn 2 armlengtes) afstand van anderen
  • Heb je last van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C? Blijf ten alle tijden thuis!

De laatste Coronavirus nieuws berichten uit de omgeving

Data Bronnen voor coronavirus

Gebruikte Databronnen vind je op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie