Coronavirus in Ameland Kaart, Aantal besmettingen en het lokale Nieuws

Op het moment van publiceren zijn er in Ameland 0 inwoners positief getest op het coronavirus. Daarvan zijn er 0 inwoners opgenomen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus (covid-19) in Ameland. Het aantal besmettingen met het coronavirus in Ameland per honderdduizend mensen komt neer op 0.

Coronacijfers Ameland vandaag, 04 juli

covid-19 besmettingen* 0
Ziekenhuisopnames wegens coronavirus 0
Doden met COVID 1
Corona vaccinatiegraad (1e/volledig) 92% / 90%
Dit zijn vandaag de dag de meest recente cijfers van het RIVM. *Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger, aangezien niet iedereen die besmet is wordt getest. ** Er zit vertraging in de gerapporteerde aantallen. 
 Coronavirus Nederland Cijfers

In Nederland zijn tot nu toe 8.190.250 besmettingen met corona. Hiervan zijn er 111.738 in een ziekhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er helaas al 7.047 mensen overleden aan corona. Hieronder een tabel met de landelijke cijfers, 05 juli geeft het RIVM Ameland nieuwe cijfers uit en wordt dit artikel geupdate.

Kaart Ameland

Kaarten van Coronadashboard Ameland van de Rijksoverheid met het aantal Corona patienten.

Kaart Besmettingen Ameland
kaart van Ameland - corona-teller.nl - Coronavirus Ameland Cijfers het laatste live Nieuws
Ziekenhuisopnames Ameland
Ziekenhuisopnames Ameland - Kaart Corona Dashboard

Klik op de blauwe link voor een kaart van Zuid Holland

Overzicht Steden en Dorpen in Gemeente Ameland

Laatste Cijfers corona virus aantal besmettingen:

Hieronder vind u diverse data over coronavirus gemeld door Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Deze cijfers zijn weergegeven in diagrammen die per dag de aantallen tonen. Houd er rekening mee dat enige gevallen pas een paar dagen later later worden gemeld aan het GGD. Dit wordt achteraf gecontroleerd, hierdoor kan het zijn dat eerdere gegevens later worden bijgesteld.

Aan GGD gemelde corona virus besmettingen

Deze visualisatie toont het aantal corona virus besmettingen gemeld bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Grafiek aantal besmettingen Ameland

Aantal besmettingen Ameland grafiek Coronavirus Ameland Covid-19 Cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Ameland ligt hoger, dit is omdat niet wordt getest op het coronavirus.

Coronavirus patiënten in ziekenhuis

Deze diagram toont het aantal corona virus patiënten opgenomen in ziekenhuis.

Grafiek ziekenhuis opnames Ameland

Ziekenhuis opnames Ameland Corona cijfers rivm en GGD Ameland
Het feitelijke aantal besmettingen in het ziekenhuis ligt hoger. Dit komt doordat de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Ameland in sommige gevallen niet op de hoogte is van een ziekenhuis opname wanner deze na melding plaatsvind.

Overledenen aan corona (covid-19) per dag

Onderstaande grafiek laat het aantal gemelde overleden Corona patiënten zien op datum van overlijden. Een groot gedeelte van de Corona overledenen worden enkele dagen late pas gemeld. Waardoor het kan zijn dat eerdere cijfers later worden aangepast.

aantal doden coronavirus in Ameland
Het daadwerkelijke aantal doden in Ameland door corona (covid-19) ligt hoger, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Leeftijd en geslacht van overledenen coronavirus

In het violet het aantal overleden vrouwen en blauw het aantal overleden mannen.

Doden coronavirus (covid-19) leeftijd en geslacht
Houd er rekening mee dat daadwerkelijke cijfers kunnen afwijken, dit komt doordat niet alle overledenen worden getest op corona.

Corona in Riool Ameland

Het aantal gemeten corona virus deeltjes in Ameland is 5.264. Dit wordt berekend door het totaal aantal gemeten corona deeltjes in Ameland van één week te delen door het aantal coronavirus testen. De cijfers zijn afkomstig van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Ameland, RWZI zuivert afvalwater en meet kwaliteit van het afvalwater in Ameland.

Corona afvalwater Ameland rivm
Klik op volgende link voor cijfers van Coronabesmettingen laatste nieuws internationaal. Hierop leest u de wereldwijde corona cijfers

Vragen over coronavirus Ameland

Wij merken dat er veel vragen zijn over het corona hieronder beantwoorden we enkele vragen.

Hoeveel coronavirus besmettingen zijn er in Ameland

Vandaag zijn 0 positief getesten personen in Staphorst (04 juli). Op de (COVID-19) corona-dashboard kun je precies zien hoeveel besmettingen er zijn met COVID-19 in Ameland. Bekijk COVID-19 kaart regio Ameland

Hoe kan ik me voor een corona test aanmelden in de regio Ameland?

Voor covidtesten met klachten in Ameland kun je kostenloos terecht bij sneltestlocaties van de GGD Ameland. Testen voor een reis naar het buitenland? Vanaf 1-10-2021 bestaat bestaat reistesten met testenvoorjereis.nl niet meer, vind op PCR corona-test Ameland waar je kunt coronatesten voor je reis in Ameland.

Coronavirusmaatregelen omgeving Ameland

Aantal Corona virus besmettingen ameland COVID 19

Zoek op wanneer gaan sportscholen weer open 2021 en specefieke maatregelen als: regels Ameland corona, corona alcohol, winkels weer open nederland, vanaf wanneer lockdown. NatuurlijkAmeland blijven de basisregels in Ameland van kracht:

  • Geen handen schudden
  • Hoest en nies doe je enkel in de binnenkant van je elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis; werk thuis als dit mogelijk is
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Ben je buiten? Behoud dan 1,5m (twee armlengtes) afstand van andere mensen
  • Blijf helemaal thuis als je verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden C

De laatste Corona cijfers uit de buurt

Bronnen voor coronavirus

De bronnen die gebruikt zijn voor dit artikel vind u op: https://data.rivm.nl/covid-19/voor vragen emaillen naar info@corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie