Hoe kan het dat het coronavirus 3 records in één dag breekt?

Sinds een aantal maanden heeft heel de wereld last van het vervelende coronavirus. Dit komt doordat het virus ontzettend besmettelijk is en veel mensen vatbaar zijn voor het virus. Helaas zijn er een aantal verschillende regels en richtlijnen nodig om ervoor te zorgen dat het coronavirus de kop in gedrukt wordt. Echter, de kans is groot dat het steeds lastiger wordt om de verspreiding tegen te gaan. Zo zijn er steeds meer besmettingen en worden er veel verschillende records gebroken.

coronavirus

De verbroken records

Allereerst waren er niet eerder zo veel positieve besmettingen in één etmaal. Tussen donderdag en vrijdagochtend zijn er ontzettende veel positieve besmettingen geconstateerd. Helaas zorgt dit er mogelijk voor dat er een aantal striktere maatregelen aan gaan komen om het vervelende coronavirus tegen te houden. Naast dat er nog nooit zo veel besmettingen geconstateerd zijn, ook waren er nog nooit eerder zoveel positieve tests in één veiligheidsregio. Volgens een aantal experts is dit een zorgelijke ontwikkeling. Ook is de signaalwaarde in één regio nog nooit zo hoog geweest. 

Het coronavirus blijft steeds meer slachtoffers maken

Naast dat het vervelende coronavirus ervoor zorgt dat er steeds meer slachtoffers vallen, zorgt het virus er ook voor dat er steeds meer mensen in het ziekenhuis opgenomen gaan worden. De mensen die in het ziekenhuis opgenomen gaan worden zijn voor het grootste gedeelte opgenomen in de Medium Care. Echter, ook het aantal patiënten op de Intensive Care neemt steeds verder toe. 

Verschil met juni

In de maand juni waren er maar 4000 positieve test in de gehele maand. Daarentegen zijn er de afgelopen dagen 5983 nieuwe besmettingen bij gekomen in één dag. Dit is natuurlijk een erg zorgelijke situatie. Het is dan ook van belang dat er nieuwe richtlijnen komen om het aantal besmettingen terug te dringen, maar welke richtlijnen zouden eventueel kunnen helpen? Volgens een aantal bronnen is er een mogelijkheid dat er wederom een nieuwe lockdown aankomt. Echter, dit is natuurlijk nog niet bevestigd. De kans is groot dat de premier van Nederland aankomende week weer gaat overleggen.

Hoe kan het dat het coronavirus 3 records in één dag breekt? 1

De signaalwaarde moet omlaag

Het coronavirus maakt ontzettend veel slachtoffers over de gehele wereld. Hierdoor wordt het ook wel een pandemie genoemd. Echter, helaas is de signaalwaarde veel te hoog. Door de te hoge signaalwaarde loopt het aantal besmettingen steeds verder op. De experts van het RIVM zullen nieuwe maatregelen moeten bedenken om het aantal besmettingen terug te dringen.

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart Nederland per gemeente!

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie