Lockdown coronavirus wordt verlengd met 3 weken

Morgenavond is er weer een coronapersconferentie waarin we meer duidelijkheid zullen krijgen over de nieuwe maatregelen. Inmiddels lijkt het erop dat de maatregelen de komende tijd nog niet versoepeld zullen worden. Sterker nog, het lijkt erop dat de lockdown, die eigenlijk tot 19 januari zou duren, verlengd wordt. We kunnen er dus op rekenen dat alle niet-essentiële winkels in ieder geval nog een maand gesloten zijn. Of we daarna langzamerhand weer meer en meer open zien gaan, is nu nog de vraag.

Waarom wordt de coronalockdown verlengd?

De besmettingscijfers zijn op het moment nog steeds te hoog. Daarnaast vreest men dat ook de variant uit het Verenigd Koninkrijk zich hier sneller zal gaan verspreiden. Deze nieuwe variant van het coronavirus zou zich sneller verspreiden dan de variant waar we hiervoor vooral mee te maken hebben gehad. Signalen uit het Verenigd Koninkrijk wijzen erop dat men zich hier goed op voor moet bereiden en deze nieuwe variant ook vooral niet moet onderschatten. Vergelijkbare signalen ontving men eerder vanuit Italië, toen de besmettingen daar het hoogst lagen. De ministers zullen deze signalen dan ook absoluut niet willen negeren.

corona3234

De overheid lijkt de adviezen van het Outbreak Management Team grotendeels op te volgen. Dat team is speciaal opgesteld om epidemieën te bestrijden. Jaap van Dissel is de directeur van dit team en deze naam zien we dan ook steeds vaker in het nieuws verschijnen. Alle beslissingen van de regering met betrekking tot het coronavirus worden weloverwogen genomen. Eerder stelde het OMT ook al een avondklok voor, maar dat advies lijkt de regering vooralsnog niet op te volgen.

Wat betekent dit voor de bedrijven?

Voor veel ondernemers is dit beangstigend nieuws. Vooral voor de horeca, die al een langere tijd dichtzit. Voor ondernemers in die branche lijkt de situatie uitzichtloos. De overheid lijkt wel van plan te zijn om de steunmaatregelen voor bedrijven nog verder uit te breiden. Zo hoopt de regering te voorkomen dat bedrijven die het nu moeilijk hebben, omvallen. Of deze steunmaatregelen voor alle bedrijven voldoende zijn, is nog niet met zekerheid te zeggen.

Welke coronamaatregelen kunnen we nog meer verwachten?

Of de overheid verder nog strengere maatregelen in zal voeren, is momenteel nog niet te zeggen. We verwachten dat het vandaag of morgen, voor de persconferentie, nog zal uitlekken of men zwaardere maatregelen wil treffen. Dusver weten we dat deze verlenging van de lockdown in ieder geval onvermijdelijk lijkt te zijn.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie