Veelgestelde corona vragen in 2021

Het coronavirus zorgt voor veel beperkingen in ons land. Zo dient het virus onder controle gehouden te worden en daarvoor zijn de regels van groot belang. Om op het juiste moment in te grijpen, worden er dagelijks tienduizenden mensen getest op het virus. Als er dagenlang achter elkaar veel mensen positief testen, dan treden er nieuwe regels in werking.

Wanneer het daarentegen al dagen/wekenlang goed gaat, vervallen er een aantal regels. Op deze manier probeert de overheid enigszins controle te hebben over het corona virus. Zowel de aanpak op het coronavirus als het virus zelf zorgen bij een grote groep mensen voor veel vragen. In dit artikel wordt er antwoord gegeven op een aantal van deze vragen. 

Hoe weet je of in contact bent geweest met een corona patiënt?

Om ervoor te zorgen dat het coronavirus niet bij zwakkeren/ouderen terecht komt, is het van belang dat er voldoende wordt getest op het coronavirus. Om het coronavirus op te kunnen lopen, dien je bij iemand in de buurt geweest te zijn die besmet is geraakt met het virus. Toch kan het erg lastig zijn om erachter te komen wie er een besmetting heeft. Wel zijn er een aantal manieren om erachter te komen.

corona nieuwss

Zo kun je onder andere gebruik maken van de CoronaMelder app. Daarnaast voert de GGD ook een bron- en contactonderzoek uit. Mocht je bij iemand zijn geweest die uiteindelijk besmet bleek te zijn, dan word je daarover ingelicht. Een andere manier om erachter te komen, is dat je erachter komt dat iemand in je omgeving besmet is geraakt en jij lang bij hem of haar in de buurt bent geweest. 

Wat moet je doen als je dichtbij iemand bent geweest die corona bleek te hebben?

Wanneer je in contact bent geweest met iemand die besmet bleek te zijn, dien je zelf 10 dagen thuis te blijven. Je dient hierbij te tellen vanaf het moment dat je deze persoon voor het laatst hebt gezien. Tijdens deze dagen is het belangrijk dat je de gezondheid goed in de gaten houdt. Mocht je last krijgen van klachten die wijzen op een besmetting, dan kun je kosteloos een test doen bij de GGD.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een commerciële sneltest te doen. Steeds meer mensen kiezen voor de corona sneltest. Dit omdat je bij een sneltest snel het resultaat weet en daardoor dus niet onnodig in quarantaine hoeft te wachten. Houd er wel rekening mee dat een sneltest rond de 65 euro kost.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie