De laatste tijd zijn er meer corona feesten. Hoe is het weekend van week 41 verlopen?

Sinds maart 2020 zijn er meerdere corona feesten geweest. Helaas hebben al deze verschillende feesten veel impact op de Nederlandse maatschappij. Door deze feesten is het lastiger om het vervelende coronavirus onder controle te krijgen. Dit houdt dus ook in dat er meerdere mensen besmet zijn geraakt op deze vervelende en ongepaste feesten. Het grootste gedeelte van de feesten vond plaats tijdens de intelligente lockdown in Nederland. Echter, sinds een aantal weken zijn er weer steeds meer restricties in Nederland. Hierdoor zijn er helaas ook weer meer corona feesten, toch?

Zijn er meer corona feesten?

Door de pandemie heeft de hele wereld last van alle restricties. Echter, er zijn een aantal landen waar het aantal besmettingen niet al te hard oploopt. Daarentegen loopt het aantal besmettingen in Nederland steeds sneller op. Er worden continu nieuwe records gebroken. Helaas hebben de Nederlandse experts er voor gekozen om vanaf nu extra maatregelen rondom het coronavirus te gaan nemen. Zo dienen restaurants en cafés gesloten te worden vanaf 22:00. Hierdoor duiken er steeds meer beelden op van illegale corona feesten. Kortom, er zijn wel degelijk meer illegale feesten. Hoe verliep het afgelopen weekend?

corona

Het weekend van week 41

In het weekend van week 41 waren er ook een aantal corona feesten. Zo doken er beelden op van bomvolle huiskamers. Volgens een aantal experts is de kans op besmettingen in deze ruimtes ontzettend groot. Echter, er wordt momenteel een afweging gemaakt door de experts van Nederland. Het beleid geldt nu namelijk tot aan de voordeur. De premier van Nederland, Mark Rutte, heeft tijdens zijn laatste persconferentie aangegeven dat de controles tot aan de voordeur gaan en niet verder. Echter, er bestaat nu natuurlijk een kans dat dit gaat veranderen. 

corona

De persconferentie in week 42

In week 42 is er wederom een persconferentie. Tijdens deze persconferentie is de kans groot dat er wederom strengere richtlijnen komen voor de Nederlandse samenleving. Echter, zullen deze strengere richtlijnen niet weer leiden tot meer illegale feesten? De kans is groot dat er natuurlijk veel meer feesten thuis plaats gaan vinden. Doordat mensen in veel gevallen alcohol gedronken hebben, zijn zij eerder geneigd om de regels aan hun laars te lappen. Dit was helaas ook dit weekend het geval, in Vlissingen zijn meerdere mensen opgepakt na aanleiding van een illegaal feest. Daarnaast zijn er ook veel andere feesten beëindigd in de rest van Nederland. Volgens experts is dit een zorgelijke ontwikkeling. 

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart van Nederland per gemeente!

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie