Zorgt het coronavirus ervoor dat er een avondklok komt in Nederland in 2021?

De regels die momenteel gelden vanwege het coronavirus, beperken het dagelijkse leven behoorlijk. Toch is het erg belangrijk dat deze regels er zijn en zorgt het corona beleid ervoor dat de druk in de ziekenhuizen nog te overzien is. De regels die gelden in ons land, hangen sterk af van het aantal nieuwe besmettingen per dag. Als het aantal te hoog is, dienen er strengere maatregelen te komen. De afgelopen dagen wordt er vanaf meerdere kanten verspreid dat er een avondklok komt, maar is dit ook zo?

Er komt GEEN corona avondklok voorlopig

De geruchten die momenteel rondgaan over een avondklok komen niet zomaar ergens vandaan. Het is namelijk wel degelijk besproken. Toch is er besloten om uiteindelijk geen avondklok aan te kondigen. De reden dat dit niet gebeurd, is voornamelijk omdat er veel weerstand tegen is. Voor veel mensen is het dan ook een flinke geruststelling dat dit plan van voorlopig van tafel is.

Waarom zou er een avondklok worden ingevoerd?

De mensen die werken voor het OMT vonden het een strak plan om een avondklok in te voeren. Dit omdat een avondklok ervoor zorgt dat men zich meer bewust wordt van hoe belangrijk het nu is om thuis te blijven. Contact met anderen dient zoveel mogelijk vermeden te worden en een avondklok kan hier positief aan bijdragen. Toch zijn er ook erg veel nadelen en dat leidt er nu toe dat er geen avondklok komt.

Een avondklok is nauwelijks te handhaven

Een andere reden waarom een avondklok niet verstandig is om in te voeren, is omdat een avondklok nauwelijks te handhaven is. Zo zouden er uiteindelijk te veel uitzonderingen komen en is het niet meer te overzien wie er wel en wie er niet over straat mogen. 

Wellicht later wel een avondklok

Dat er nu geen avondklok komt, betekent niet dat het idee voorgoed van tafel is. Het zou namelijk zomaar kunnen dat er later wordt besloten om toch een avondklok in te voeren. Echter, voordat dit gebeurd, zal het plan volledig uit moeten worden gedacht.

corona 4342

Vanavond weer een corona persconferentie

Inmiddels is er alweer een lange tijd geen persconferentie geweest. Vanavond om 19:00 zal er weer een persconferentie zijn. Tijdens deze persconferentie zal er worden aangegeven wat er gaat veranderen. Naar verluid wordt de lockdown met drie weken verlengd. Wel is het de bedoeling dat de basisscholen en kinderopvangcentra vanaf 25 januari weer open. Echter, dit hangt ook nog af van een onderzoek naar de Britse variant van het coronavirus.

Voorlopig nog te dealen met strenge regels

Dat het vaccinatieprogramma is ingetreden betekent niet dat alle maatregelen vervallen. De komende tijd zullen er zeer waarschijnlijk nog strenge regels gelden. Dit heeft onder andere te maken met dat eerst een groot gedeelte van de bevolking ingeënt moet zijn om landelijk andere regels te kunnen doen laten gelden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie