Hoe ziet het corona vaccinatieplan eruit in 2021?

In Nederland wordt er al maandenlang gewacht op het moment dat het vaccineren kan beginnen. Nu is het eindelijk zover en zullen er woensdag de eerste inentingen gedaan worden. Om ervoor te zorgen dat alles zo soepel als mogelijk is verloopt, is er een corona vaccinatieplan opgesteld. In dit vaccinatieplan staat onder andere vermeld wie er als eerste de inenting zullen krijgen. 

Het corona vaccin is niet verplicht in Nederland

In Nederland is het vaccineren tegen het coronavirus niet verplicht. Toch kan het wel zo zijn dat er beperkingen zullen optreden wanneer je ervoor kiest om je niet in te laten enten. Zo wordt er momenteel over nagedacht om te werken met een vaccinatiebewijs. Dit vaccinatiebewijs zou dan bijvoorbeeld in het uitgaansleven ingezet kunnen worden. Daarnaast kan het ook zijn dat andere landen het verplicht stellen om gevaccineerd te zijn en dat je anders het land niet in mag komen. 

corona 2442

Wie krijgen er als eerste een prik?

In januari zullen eerst de zorgmedewerkers op de intensive care, het ambulancepersoneel en  het personeel van klinieken worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Daarna zullen de zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging opgeroepen worden om een vaccinatie te krijgen tegen het coronavirus. Nadat deze groepen gevaccineerd zijn, zullen bewoners van verpleeghuizen en verstandelijk beperkten gevaccineerd worden tegen het coronavirus.

Hoe maak je een afspraak voor een corona vaccinatie?

Koepelorganisaties in de zorg, zorgen ervoor dat de werknemers die gevaccineerd moeten worden, op tijd worden uitgenodigd. De zorginstanties die hier niet aan verbonden zijn, dienen zelf een afspraak voor het vaccineren in te plannen. Het maken van een afspraak voor een coron vaccin, dien je te doen bij de GGD-GHOR. Dit kan via hun website, maar ook door te bellen. Zo zijn er hier duizenden mensen aan het werk die je ook telefonisch aan het woord kunnen staan.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie