Hoe kan het dat het corona vaccin er bijna is, maar de regels mogelijk toch langer blijven gelden?

De kans bestaat dat er binnenkort een corona vaccin op de markt komt. Helaas hebben de meeste mensen in Nederland geen vertrouwen in dit vaccin. Dit komt doordat het vaccin op een ontzettend korte termijn gefabriceerd is. Hierdoor bestaat de kans dat een gedeelte van de Nederlanders wel een vaccinatie wilt, maar dat daarentegen ook een groot gedeelte niet gevaccineerd wilt worden. Om er toch voor te zorgen dat het coronavirus niet nog een keer de kop opsteekt, is het belangrijk dat iedereen zich laat vaccineren, aldus Hugo de Jonge. Hij geeft zelfs aan dat de huidige regels mogelijk langer blijven gelden voor diegene die geen tegenmiddel willen nemen, maar kan dit eigenlijk wel?

Maatregelen blijven langer gelden

De kans bestaat dat sommige maatregelen langer blijven gelden voor de mensen die zichzelf niet laten vaccineren. Echter, volgens een aantal experts wordt de vrijheid van de Nederlanders hierdoor zo ontzettend beperkt dat dit nog helemaal niet zeker is. Dit komt doordat Nederland een vrij land is waarbij iedereen zijn of haar eigen keuzes mag en kan maken. Toch lijkt dit niet het geval bij het vaccin.

vaccin

Bepaalde risicogroepen

De strengere regels rondom het vaccin zouden voornamelijk gaan gelden voor de risicogroepen. Dit zullen de oudere mensen zijn, maar daarnaast waarschijnlijk ook de mensen met overgewicht. Toch is het nog niet helemaal duidelijk hoe dit er in de toekomst uit gaat komen te zien. Volgens Hugo de Jonge dient dit namelijk nog helemaal uitgezocht te worden door een aantal echte experts. Hierbij zal natuurlijk ook gekeken worden naar de verschillende wet- en regelgeving. 

Om welke maatregelen gaat dit?

Helaas is het momenteel nog niet bekend om welke maatregelen dit zal gaan. Echter, de kans bestaat dat de huidige maatregelen de komende periode nog wel even blijven gelden. Dit houdt in het afstand houden, het handen wassen en daarnaast alle andere vormen van oplettendheid. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of ook de reisbeperkingen worden ingetrokken.

Reisadvies voor Nederlanders op dit moment

Naast dat de Nederlanders op dit moment zo min mogelijk mogen reizen, mogen de Nederlanders ook niet meer naar gebieden waar code rood is afgekondigd. Op dit moment is de stad Oslo in Noorwegen geen goede locatie om naartoe te gaan. Hier geldt namelijk een negatief reisadvies. Wanneer iemand terug komt uit de stad, is hij of zij verplicht om in quarantaine te gaan.  Deze quarantaine duurt op dit moment 10 dagen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie