Gratis haakpatronen voor de Kerst!

Als de dagen korter worden en de vorst aan de grond komt hopen we met zijn allen massaal dat de kerstdagen snel voor de deur staan. Niet alleen staan deze dagen bol van lekker eten en samenzijn, het is ook een goede gelegenheid om je huis leuk te versieren.

Als fanatiek haker zul je deze gelegenheid dan ook zeker aan willen grijpen om leuke versiering te haken voor in huis. Gelukkig zijn er tal van haakpatronen voor de kerst. Je hoeft je tussen nu en de kerstdagen dan ook geen minuut te vervelen. We hebben speciaal voor jou een aantal gratis haakpatronen voor kerst verzameld. 

Leuke haakwerkjes voor de kerst

Er zijn heel wat haakpatronen waarmee je zelf leuke versiering en aankleding kunt maken voor de kerst. Hier een paar tips en ideeën.

Kerstboom haken

Het zetten van een kerstboom is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als je klein woont. Maar dat wil niet zeggen dat je helemaal geen kerstboom in huis kunt halen. Je kunt namelijk gewoon je eigen kerstboom haken. 

Er zijn verschillende manieren waarop je een kerstboom kunt haken, je kunt hier onze gratis haakpatronen voor de kerst voor gebruiken. De eenvoudigste manier om een kerstboom te haken is om een plat driehoekje te haken met daaronder een kort bruin vierkantje of rechthoekje als stam. Deze kerstbomen kun je gebruiken als hanger voor het raam of verwerken in een slinger die je in huis kunt hangen. 

Kerstklokje 

Ben jij iemand die waarde hecht aan traditie dan zijn kerstklokken haast een must als kerstversiering. Je kunt kerstklokjes in de kerstboom hangen of verwerken in een kerstkrans. Het haken van een kerstklokje kan zo eenvoudig en ingewikkeld zijn als jij dat wil. Je kunt ze bijvoorbeeld haken in een ribbelsteek voor een eenvoudige maar mooie kerstklok. Maar, wil je echt iets bijzonders, dan maak je een opengewerkte kerstklok. 

Kerstballen

Ben je de versiering in je boom een beetje beu en ben je op zoek naar nieuwe kerstballen, maak ze dan zelf. Op die manier kun je ze precies zoals jij dat wil. Je bepaalt zelf de kleur en vorm van je kerstballen. 

Het haken van kerstballen voor in de kerstboom is ook een hele leuke activiteit voor met kinderen. Als je kinderen meehelpen met het maken van een of meerdere kerstballen is dat ook een mooi aandenken voor als ze later wat ouder zijn. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie