Kerstboom kopen en op laten halen in Amsterdam December 2021

Elk jaar staat er een indrukwekkende kerstboom op de Dam in Amsterdam. De 20 meter hoge boom is met zijn 40.000 lichtjes een echte sfeermaker in de stad. Maar wat als je thuis ook een kerstboom wilt, waar koop je die? En kun je die later weer laten ophalen. Hier geven we het antwoord op die vragen.

Kerstbomen kopen in Amsterdam

Je kunt op vele plekken in Amsterdam kerstbomen kopen van de bouwmarkt tot Ikea en de Bijenkorf, maar gelukkig ook bij knusse stalletjes op straat. De meeste verkooppunten openen pas begin december en je kunt er kiezen uit onder andere de populaire Nordmann spar en de blauwspar. Bij een aantal verkopers kun je ook terecht voor het thuisbezorgen van je boom, of de aanschaf van compleet versierde bomen. Hier vind je een aantal opties bij jou in de buurt:

Kerstboom gratis thuisbezorgd in Amsterdam

Kerstboom bestellen vanuit je luie stoel? Geen probleem. Deze echte Nederlandse kerstbomen worden gratis thuisbezorgd. En je ontvangt tot wel 10% korting, wanneer je meerdere kerstbomen koopt.

kerstboom aanbieding

1. Kerstbomen Amsterdam 

Op maar liefst vier plekken in Amsterdam vindt je verkooppunten van dit bedrijf. De eigenaar Alex Zonneveld gaat elk jaar naar Denemarken om hoogstpersoonlijk de beste Nordmann-bomen en sparren uit te kiezen. Je kunt bij dit bedrijf ook terecht voor thuisbezorging en volledig versierde kerstbomen.

 • Kerstbomen Amsterdam
 • Westerdoksplein, Stadionplein, Vijzelgracht bij 2e en 3e Weteringsedwarsstraat , Amsterdam
 • Amsteldijk Zuid 78A Amstelveen
 • Website Kerstbomen Amsterdam: kerstbomenamsterdam.nl

2. Johan Kerstboom

Bij Johan in Weesp kun je sinds jaar en dag terecht voor echte Nordmann sparren, maar ook de blauwspar en de zilverspar. Je kunt de kerstbomen van Johan afhalen of thuis laten bezorgen

 • Johan Kerstboom 
 • Rijnkade 150, Weesp
 • Website Johan Kerstboom: www.kerstboom-nordmann.nl

3. Davidsboom

Davidsboom is al meer dan 20 jaar een van de grootste leveranciers van kerstbomen in Nederland. Naar eigen zeggen staan ze voor uitstekemde service en kwaliteit. 

Vanaf 1 december kun je de bomen kopen bij de verkooppunten op de Nieuwmarkt in Amsterdam-Centrum en op de hoek van de Beethovenstraat en Brahmstraat in Amsterdam-Zuid. 

 • Davidsboom (vanaf 1 december)
 • Nieuwmarkt, Amsterdam-Centrum
 • Hoek Beethovenstraat – Brahmstraat, Amsterdam-Zuid
 • Website Davidsboom: www.davidsboom.nl

4. Fruittuin van West 

Als je een duurzaam alternatief wil kun je via Adopteer een Kerstboom een kerstboom ‘huren’ bij Fruittuin van West. Je leent als het ware de kerstboom en brengt hem na de kerst weer terug zodat hij opnieuw geplant kan worden, een duurzaam alternatief. 

 • Fruittuin van West 
 • Tom Schreursweg 48, Amsterdam West 
 • adopteereenkerstboom.nl & fruittuinvanwest.nl

5. Tjalling’s Kerstbomen Amsterdam

Schinkelhavenkade 1,  Amsterdam

Website Tjalling’s Kerstbomen Amsterdam: tjallingskerstbomen.nl

6. Bloemenstal Willem de Zwijgerlaan / Admiraal Ruijterweg

Deze bloemenstal wordt gerund door drie generaties die elke dag klaar staan om hun klanten mooie bloemen te geven. Voor kerst kun je hier ook terecht voor kerstbomen en oliebollen. 

Rudy Boojink

Elke dag komt de Twentenaar Rudy Boojink met zijn kerstbomen naar Amsterdam waar hij ze met veel passie en liefde aan een nieuwe eigenaar helpt. Je vindt Rudy op de hoek van de Stadhouderskade bij de Nederlandsche Bank. 

Kerstboom inleveren bij gemeente Amsterdam

Een kerstboom kopen en in huis halen is één, de boom ook weer inleveren is een tweede. Een kerstboom hoort niet bij het groenafval of het restafval en kun je dus niet zomaar aan straat zetten of in de kliko gooien. Om te zorgen dat mensen toch makkelijk van hun kerstbomen af kunnen komen zorgt Gemeente Amsterdam elk jaar voor rond de 1.100 inzamelplekken. Kerstboom inzameling Amsterdam vindt plaats vanaf 3 januari tot en met 1 februari 2022. De gemeente zal de inzamelpunten rond de jaarwisseling bekend maken via deze website

Mocht je boom de kerstdagen ternauwernood hebben overleefd, maar wil je er voor oud-en nieuw vanaf dan kun je de boom mee geven met het grof vuil of afgeven bij een Afvalpunt. Bekijk voor de ophaaldag van het grofvuil de afvalwijze van Gemeente Amsterdam.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie