Mensen verzwijgen dat ze het coronavirus hebben in 2020, zelfs in ziekenhuizen

Helaas gebeurt het steeds vaker dat Nederlanders verzwijgen dat ze het coronavirus onder de leden hebben. Dit doen sommige Nederlanders zelfs als ze een operatie gepland hebben. De kans is groot dat dit ontzettend vervelende gevolgen gaat hebben in de toekomst. Hierbij zou je kunnen denken aan besmet ziekenhuispersoneel. Echter, hoe kan het voorkomen worden dat het personeel van ziekenhuizen niet besmet raakt met het coronavirus? 

Waarom komen mensen toch naar het ziekenhuis?

In Nederland zijn er erg veel mensen die naar het ziekenhuis komen. Dit terwijl ze ook nog eens weten dat ze het virus op dit moment al onder de leden hebben. Het is ontzettend belangrijk dat de Nederlandse samenleving bewust wordt van de gevaren van het coronavirus. Zeker in ziekenhuizen kan het coronavirus ontzettend veel schade aanrichten. Hierom is het voor een deel van de Nederlanders op dit moment nog niet helemaal duidelijk wat nou de regels en richtlijnen zijn. 

corona

In het ziekenhuis gelden dezelfde regels en richtlijnen als buiten het ziekenhuis. Toch is het ontzettend belangrijk om absoluut niet in het ziekenhuis te komen als je klachten hebt die gerelateerd kunnen worden aan het coronavirus. Daarnaast is het niet verstandig om naar het ziekenhuis te gaan als je recent iemand hebt gezien die positief is getest op het virus. 

De gevaren voor personeel

Wanneer een groot deel van het personeel in ziekenhuizen besmet zou raken met het vervelende virus, is de kans groot dat dit voor ontzettend vervelende situaties gaat zorgen. Hierbij zou het zelfs zo kunnen zijn dat het tekort zo groot wordt, dat mensen niet meer geholpen kunnen worden. Helaas beseft een groot deel van de mensen in Nederland dat ze ook andere levens in gevaar brengen als ze toch naar het ziekenhuis komen met corona gerelateerde klachten. 

Naar het ziekenhuis

Voor het personeel in de Nederlandse ziekenhuizen is het helaas mogelijk om het coronavirus over te dragen aan andere mensen. Dit kan ontzettend vervelende gevolgen hebben. Zeker als de zwakkere uit de samenleving het coronavirus onder de leden krijgen. In een aantal gevallen kunnen zij naar de IC moeten en zelfs komen te overlijden. Hierom is het ontzettend belangrijk dat iedereen rekening houdt met de verschillende gevolgen van het virus.

Het zou immers kunnen beteken dat als je naar het coronavirus komt terwijl je vermoedelijk het virus hebt, dat je andere mensen in gevaar kunt brengen. Mocht je een operatie gepland hebben, zeg deze dan af als je mogelijk het coronavirus hebt. Daarnaast is het van belang om jezelf aan de maatregelen te houden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie