Er komen strengere coronamaatregelen vanaf 15 december

Het coronavirus leek een lange tijd onder controle te zijn. Echter, de afgelopen dagen lijkt het volledig de verkeerde kant op te gaan. Om ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen niet weer overvol raken, moet er nu ingegrepen worden. Vanavond zullen er dan ook nieuwe maatregelen aangekondigd worden. 

Er komen veel strengere maatregelen

De overheid heeft al laten weten dat ze aan een pakket werken waarin veel strengere maatregelen staan. Zo is de kans erg groot dat niet-essentiële winkels en doorstroomlocaties dicht gaan. Bij doorstroomlocaties kun je denken aan dierentuinen en musea. 

De scholen gaan nog een keer dicht

Uit alle statistieken blijkt dat er erg veel besmettingen tot stand komen op school. Vooral de middelbare scholen hebben momenteel een groot aandeel in het aantal nieuwe besmettingen per dag. Het voorstel dat nu staat is dat de middelbare scholen weer voor een tijd dicht gaan en de lessen online gegeven gaan worden. Wel is er een uitzondering voor de examenklassen. Deze klassen dienen nog wel les te krijgen op school. 

Het aantal besmettingen is erg zorgwekkend

De laatste cijfers over het coronavirus zijn erg zorgwekkend. Zo is het aantal besmettingen per dag met duizenden toegenomen. Hierdoor beginnen de ziekenhuizen vol te raken en begint de overheid langzamerhand de controle weer te verliezen. Om ervoor te zorgen dat de overheid de controle weer terugkrijgt, worden er dus extra maatregelen genomen. Of het bij deze maatregelen blijft is nog maar de vraag. Voor veel bedrijven betekent dit dat zij een flinke omzet mis zullen lopen. In hoeverre zij gecompenseerd gaan worden, moet nog blijken.

Tot wanneer gaat de lockdown duren?

De lockdown die er nu aan zit te komen gaat zeer waarschijnlijk duren tot 19 januari. In deze periode zal het erg rustig op straat zijn en zijn de winkels die geen levensmiddelen verkopen dicht. Wel is de lockdown hardnodig om het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen terug te dringen.

corona 231

Reguliere zorg wordt weer uitgesteld

Een van de redenen waarom het verstandig is om een extra maatregelen te nemen, is omdat de reguliere zorg wordt uitgesteld. Mensen die momenteel last hebben van klachten die kunnen wijzen op ernstige ziektes zoals kanker, worden nu minder snel in behandeling genomen. Hierdoor is de kans groter dat mensen te laat een diagnose krijgen en daardoor veel meer last krijgen van de desbetreffende ziekte. Het uitstellen van de reguliere zorg kan er dan ook toe leiden dat er nog meer mensen zullen komen te overlijden door het coronavirus. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie