Nog maar 5.703 nieuwe coronabesmettingen in het afgelopen etmaal

Het is inmiddels alweer weken geleden dat de tweede coronagolf een feit werd. De besmettingen zijn sindsdien snel hoog opgelopen en bereikte een week geleden zijn piek. Door de snelle toename en enorme drukte in de ziekenhuizen, was de regering genoodzaakt om nieuwe maatregelen te nemen. 

De coronamaatregelen lijken te werken

De nieuwe coronamaatregelen die de regering over een aantal weken verdeeld heeft aangekondigd lijken nu echt te helpen. Zo is er al een aantal dagen achter elkaar een flinke daling in het aantal nieuwe coronabesmettingen te zien. Zo waren er zaterdag 6.689 positieve coronatests en is het aantal van afgelopen etmaal 5.703. Ten opzichte van ongeveer een week geleden, zijn de aantal nieuwe besmettingen per dag bijna gehalveerd.

Minder ziekenhuisopnames

De nieuwe coronamaatregelen waren onder andere aangekondigd om de druk in de zorg te verlagen. Ook hier hebben de coronamaatregelen een positief effect op. Zo liggen e corona 2020r nu 2.295 coronapatiënten in het ziekenhuis en dit zijn er ten opzichte van de dag ervoor 89 minder. Doordat het aantal ziekenhuisopnames snel daalt, wordt het steeds beter mogelijk om de reguliere zorg te handhaven. 

coronavirus 1121

Hoe gaat het met de buurlanden?

In België leek het volledig de verkeerde kant op te gaan en kwam het aantal besmettingen per dag in de piek uit op zo’n 24.000 nieuwe besmettingen. Door deze enorme piek was de Belgische overheid genoodzaakt om nieuwe maatregelen te treffen. Ook deze maatregelen blijken effectief te zijn. Zo had België op 7 november 8.700 nieuwe besmettingen.

In Duitsland leek het een lange tijd goed te gaan en was het niet nodig om veel maatregelen te hanteren. Toch stijgt het aantal besmettingen in Duitsland nu ook erg hard en bevinden zij zich momenteel in een (nog groeiende) piek. Het aantal nieuwe coronabesmettingen per dag werd op 7 november vastgesteld op 23.400. Ten opzichte van de dagen ervoor is dit een flinke stijging.

In vrijwel elk land worden nu mondkapjes gedragen

Het dragen van mondkapjes is momenteel in bijna elk land verplicht. De locatie waar het verplicht is om een mondkapje te dragen verschilt wel per land. Zo wordt het in Nederland aangeraden om op drukke plekken een mondkapje te dragen en is het in Duitsland in veel binnensteden nu ook verplicht om een mondkapje te dragen. De reden dat het in Nederland nog niet verplicht is, is omdat deze regel eerst opgenomen moet worden in de wet. De bedoeling is dat dit voor het nieuwe jaar is gebeurd.

Tags

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie