corona Israël

Het einde van de coronacrisis lijkt op dit moment nog ver weg. Toch is de kans aanwezig dat we relatief snel weer de mogelijkheid hebben om allerlei leuke dingen te doen. Er zijn verschillende opvattingen over welk hulpmiddel er voor gaat zorgen dat de coronacrisis ten einde komt. Zo geloven veel mensen dat we door te vaccineren kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt waardoor er meer maatregelen nodig zijn. Er zijn ook mensen die juist het tegenovergestelde beweren. Zij zeggen dat de werking van de vaccins nog niet bewezen is en dat het daarom niet verstandig is om dit te nemen.

Online Testen via Corona-teller.nl
corona Israël

Werking van een vaccin

Het is erg lastig om te bepalen hoe goed een vaccin werkt. Wel kunnen wetenschappers relatief eenvoudig ontdekken of een vaccin effect heeft of niet. Het is dan vooral de vraag hoe goed dit vaccin werkt en bij hoeveel mensen. Wanneer je gevaccineerd bent tegen het coronavirus, is de kans nog steeds aanwezig dat je besmet raakt. Deze kans is erg klein, maar toch is dit mogelijk. Het is per vaccin verschillend hoe groot de kans is om nog besmet te raken. Als je ondanks dat je gevaccineerd bent toch besmet raakt, is de kans dat je complicaties overhoudt aan je besmetting een stuk kleiner dan wanneer je niet bent gevaccineerd.

Antistoffen

Een vaccin moet er voor zorgen dat het lichaam de juiste antistoffen aanmaakt om te voorkomen dat je ziek wordt door het coronavirus. Dit gebeurt doordat er als het ware een klein deel van het virus in het vaccin zit. Het deel van het virus wat je tijdens de vaccinatie toegediend krijgt moet er niet voor zorgen dat je ernstig ziek wordt, maar het moet er wel voor zorgen dat je lichaam voldoende antistoffen aanmaakt om te voorkomen dat je ziek wordt van het virus. De reden dat het vaccin in sommige gevallen niet volledig beschermt, is het feit dat ieder lichaam anders reageert op een vaccin.

Israël

corona vaccin

Mensen die beweren dat de werking van het coronavaccin niet bewezen is, kunnen eens kijken naar de cijfers van Israël. Dit land is als één van de eerste begonnen met vaccineren en heeft dit in een hoog tempo doorgezet. Hierdoor is de vaccinatiegraad in Israël erg hoog waardoor de effecten van de vaccinaties duidelijk merkbaar zijn. Vooral onder de groep ouderen nemen de besmettingen en ziekenhuisopnames razendsnel af. Dat komt doordat dit de leeftijdsgroep is die voorrang kreeg bij de vaccinaties. Persbureau Reuters schrijft vandaag dat inmiddels al de helft van de bevolking van Israël is ingeënt.

Corona-teller.nl

Overheidsdata

Volgens Reuters is het aantal verwachte nieuwe besmettingen als gevolg van de vaccinaties sterk afgenomen. Het gaat hierbij om een daling van maar liefst 95.8 procent. Dit maakt Reuters bekend op basis van overheidscijfers afkomstig uit Israël.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten