Corona-vrij feesten door middel van een testbewijs

Het coronavirus is inmiddels al bijna een jaar in ons land, en dit heeft voor veel veranderingen gezorgd ten opzichte van het pre-coronatijdperk. Je kunt op dit moment bijvoorbeeld niet naar een feest of festival terwijl het weer daar ideaal voor is. Bovendien kunnen de meeste leerlingen en studenten nog geen onderwijs op locatie krijgen waardoor zij afhankelijk zijn van hun laptop voor het volgen van de lessen. Dit vinden veel studenten erg vervelend aangezien de online lessen over het algemeen van een veel lagere kwaliteit zijn dan de fysieke lessen die je eerst dagelijks kreeg.

corona vaccin

Aanpassen

In het begin van de coronacrisis deed iedereen hard zijn of haar best om zich zo goed mogelijk aan te passen aan de situatie. Niemand wist echt goed wat je wel en niet moest doen en daarom hield iedereen zich vast aan de informatie die we hadden. Op dit moment is dat wel anders. We zijn inmiddels zo’n tien maanden verder en voor sommige mensen lijkt het wel alsof er niets veranderd is. Dat komt bijvoorbeeld door het feit dat iedereen nog steeds zo veel mogelijk thuis moet werken en doordat de meeste scholen nog steeds les moeten geven via het internet. 

Maatregelen

Er zijn op dit moment erg veel maatregelen en de meeste mensen hebben hier schoon genoeg van. Toch is het niet mogelijk om zomaar alle maatregelen terug te draaien. Het is van belang dat er een manier komt waarop mensen op een veilige manier toch bepaalde dingen kunnen doen. Zo zou het bijvoorbeeld voor veel jongeren erg fijn zijn om weer af en toe naar een feestje of een festival te kunnen gaan. Er zijn verschillende manieren waarop dit in coronatijd mogelijk zou moeten worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen mensen met een vaccinatiebewijs toe te laten tot de festivals. 

Vaccinatiebewijs

Een vaccinatiebewijs is een optie, maar er zijn veel tegenstanders van dit plan. Deze mensen vinden dat je op deze manier als het ware indirect wordt verplicht om je te laten vaccineren terwijl dit een onderwerp is waar iedereen zijn of haar eigen keuze in moet maken. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft aangekondigd dat het over enkele maanden mogelijk moet worden om naar festivals te gaan met een testbewijs. Dat is een bewijs van het feit dat je negatief getest bent op corona. Op die manier kunnen er feesten worden gegeven waar uitsluitend mensen zijn die niet besmet zijn.

corona festival

Evenementen

De Jonge geeft aan dat de plannen om te werken met een testbewijs in het begin enkel zullen worden toegepast op de evenementensector en bij sportwedstrijden. Dit zijn volgens hem de meest logische sectoren om met een testbewijs te werken. Het zal naar verwachting nog een poosje duren voordat het ook mogelijk is om bijvoorbeeld enkel werknemers met een testbewijs binnen te laten op kantoor.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie