Het aantal coronabesmettingen blijft in 2020 maar oplopen, maar toch kiezen mensen ervoor om te protesteren

Het aantal coronabesmettingen in Nederland blijft met de dag oplopen. Steeds meer gebieden in Nederland kleuren oranje op de risicokaart. Naast dat de besmettingen in Nederland hoog oplopen, zorgt het wereldwijd ook voor veel problemen. Zo zijn er op dit moment al meer dan een miljoen mensen overleden aan het virus. Toch is nog steeds niet iedereen het eens met de maatregelen die er worden getroffen. Zo zijn er weer mensen in protest gegaan tegen de coronawet. De politie heeft hier ingegrepen en het protest laten eindigen.

Protest in Den Haag

Ondanks dat het aantal coronabesmettingen hard blijft toenemen, besluiten alsnog veel mensen om in protest te gaan. Zo is afgelopen week in Den Haag een protest geweest tegen de coronawet. Tijdens dit protest waren er zo’n 150 demonstranten aanwezig. Een groot gedeelte van deze demonstranten is opgepakt. Zo zijn er gisteravond 80 mensen meegenomen naar het bureau. De grote hoeveelheid arrestaties kwam doordat demonstranten weigerden om weg te gaan. Hierdoor moest de politie ingrijpen met meerdere arrestaties. 

Bekijk ook de besmettingen per gemeente op Kaart Den-Haag

corona

Waarom zijn er mensen opgepakt?

In Nederland heeft iedereen recht om te demonsteren. Toch gelden er op dit moment meerdere regels waar men zich door heel het land aan moet houden. Tijdens de demonstratie werd er niet aan deze regels gehouden en werd de demonstratie als niet rechtsgeldig gezien.  Hierdoor was het noodzakelijk om in te grijpen.

Veel onenigheid over de maatregelen tegen het coronavirus

De laatste tijd vinden er steeds meer protesten plaats tegen de coronamaatregelen. Erg veel groepen zijn het niet eens met de maatregelen en zien hier graag verandering in. Om hun mening te laten horen wordt er vaak gekozen voor een demonstratie. Een demonstratie is ook tijdens de coronacrisis toegestaan. Wel gelden hierbij alsnog de standaard maatregelen. Zo dient iedereen 1,5 meter afstand te houden en is onder andere vandalisme of geweld niet toegestaan. De reden waarom veel protesten worden afgepakt, is omdat er niet aan deze regels gehouden wordt.  

Nieuwe coronamaatregelen kunnen zorgen voor meer protesten

Doordat de coronabesmettingen hoog blijven oplopen, zullen er zeer waarschijnlijk nieuwe maatregelen worden getroffen. De kans is groot dat er door de nieuwe maatregelen nog meer verdeeldheid komt. Zo zullen veel mensen het niet eens zijn met de extra maatregelen die getroffen zullen worden. De kans dat er nog meer protesten plaats gaan vinden neemt hierdoor toe. Toch is dit nog niet zeker en hangt het sterk af van de maatregelen die er getroffen zullen worden. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie